PRLJAVA IGRA AMERIKANACA: Špijunski dron se približavao granici, a onda su Rusi podigli migove (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 11:32

PRLJAVA IGRA AMERIKANACA: Špijunski dron se približavao granici, a onda su Rusi podigli "migove" (VIDEO)

Nakon što je dron udaljio od ruske državne granice, ruski lovci su se vratili na svoj matični aerodrom.  

Tri ruska aviona MiG-31 presrela su američku bespilotnu letelicu "Global houk" iznad Čukotskog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

- Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su 11. avgusta iznad neutralnih voda Čukutskog mora vazdušni cilj koji se približavao državnoj granici Ruske Federacije. Za presretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cilja podignuta su tri borbena aviona MiG-31 iz sastava vazduhoplovnih snaga Istočnog vojnog okruga - precira se u saopštenju.

Takođe se navodi da su ga ruske posade sa bezbedne udaljenosti identifikovale kao bespilotnu letelicu RKu-4B "Global houk" američkih vazduhoplovnih snaga.

Nakon što je dron udaljio od ruske državne granice, ruski lovci su se vratili na svoj matični aerodrom.

- Svi letovi ruskih aviona MiG-31 odvijali su se u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora. Dronu američkih vazduhoplovnih snaga RKu-4B "Global houk" nije bilo dozovoljeno narušavanje državne granice Ruske Federacije - zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ruski Migovi presreli američki dron nadomak ruske granice

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2020

Tri ruska borbena Miga 31 podignuta su pod uzbunom da presretnu dron američkih vazduhoplovnih snaga RQ-4B Globalni soko koji se približavao ruskoj državnoj granici, saopšteno je danas iz kontrolnog centra službe Nacionalne odbrane.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.