PRIZOR KOJI TERA SUZE NA OČI: Devojčica (4) beskućnica jede svoju večeru iz plastične posude na ulici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 19:38

PRIZOR KOJI TERA SUZE NA OČI: Devojčica (4) beskućnica jede svoju večeru iz plastične posude na ulici!

Tuga, ljudi su zgroženi ponašanjem države Irske

Srceparajuća fotografija devojčice (4) koja jede večeru na trotoaru u Dablinu u Irskoj izazvala je negodovanje mnogih, a dobrotvorna organizacija koja daje hranu kaže: "Naša vlada je kriva za ovo".

Slika četvorogodišnje beskućnice koja jede večeru pored ulice izazvala je opšte negodovanje. Fotografija je napravljena početkom ove nedelje u narodnoj kuhinji i prikazuje malo dete dok čuči sa plastičnom činijom kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi pojelo svoj jedini topli obrok u toku dana.

Fotografiju je podelio "Ballimun Soup Run" u severnom Dablinu, koji obezbeđuje večere porodicama koje žive u smeštaju za beskućnike, prenosi "Dublin Live". Grupa je sliku poslala uz natpis: "Naša vlada je kriva za ovo".

- Ovakvu hranu jesti svakodnevno je veoma loše za malu decu, a pored toga je jeftina. To je tužno.

Four-year-old homeless girl eats dinner from plastic container on streethttps://t.co/fe1HIgpRX0 pic.twitter.com/kVQlS4yKiG

— The Mirror (@DailyMirror) April 18, 2021

Toni Volš, suosnivač "Feed Our Homeless", podelio je objavu u kojoj je kritikovao vladu zbog ovakvih slučajeva beskućnika.

- Ova fotografija malog deteta kako jede večeru sedeći na trotoaru na ulicama Dablina svakako je sramotna i neprihvatljiva. Nijedno dete ili bilo koji pojedinac ne bi trebalo da sedi na ulici ovako jedući večeru jer nema gde da ode svojoj kući.

- Sramota za našu vladu. Kada će biti dovoljno? Irska je jedna od najbogatijih zemalja na svetu. Ne bi trebalo da imamo krizu stanovanja i beskućnika poput ove koju imamo.

Prema najnovijim statistikama Kancelarije za stanovanje, u Irskoj živi 8.238 beskućnika. Podaci za februar 2021. pokazuju blagi pad odraslih na ulicama sa 5.987 na 5.974, s brojem beskućničke dece koji sada iznosi 2.264 i oko 935 porodica.

Volonterka koja je napravila fotografiju ranije ove nedelje rekla je da "nema reči".

- Našu vladu treba da bude sramota. Jedino mesto gde četvorogodišnje dete treba da jede kuvani obrok je naš tim? Ova deca treba da imaju trpezarijski sto za kojim mogu sedeti i večerati, a ne na zemlji pored kontejnera ili u narodnoj kuhinji.

Fotografije četvorogodišnjeg deteta dok se hrani na ulici možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.