PRIZOR KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA: Ruski lovci paraju nebo iznad Kalinjingrada, zadatak je jasan! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 22:33

PRIZOR KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA: Ruski lovci paraju nebo iznad Kalinjingrada, zadatak je jasan! (VIDEO)

Kadrove je snimila kamera u pilotskoj kabini

Ruska televizija "Zvezda" je objavila kadrove sa letelice koja je učestvovala u generalnoj probi Parade pobede u Kalinjingradu. Na snimcima se može videti grad iz ptičje perspektive, kao i avioni i helikopteri pomorske avijacije Baltičke flote.

Na generalnoj probi je učestvovalo 20 jedinica avijacije među kojima su bili: lovci Su-27, višenamenski lovci Su-30SM, bombarderi Su-24M, jurišni i transportno-borbeni helikopteri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mi-24 i Mi-8, protivpodmornički i spasilački helikopteri Ka-27M, Ka-27 i KA-27PS.

Borbeni avioni su leteli brzinom od 160 do 550 kilometara na sat, a u zavisnosti od tipa aviona leteli su na visinama od 150 do 300 metara.

Ovo je bio poslednji trening u okviru priprema Parade pobede 9. maja.

U čast 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu na glavni trg Kalinjingrada će izaći oko 2.400 vojnika Baltičke flote i oko 70 jedinica vojne opreme.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.