PRIPREMITE SE ZA ŠOK: Stižu pljuskovi praćeni grmljavinom i nagli pad temperature, a u četvrtak - mraz!

Izvor: Večernje novosti, 16.Sep.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIPREMITE SE ZA ŠOK: Stižu pljuskovi praćeni grmljavinom i nagli pad temperature, a u četvrtak - mraz!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na lokalno veću količinu padavina za noć 17. na 18. septembar Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na lokalno veću količinu padavina za noć 17. na 18. septembar. "Sutra uveče i tokom noći 17. na 18. septembar, u severnim i zapadnim krajevima kiša i pljuskovi, lokalno sa količinom padavina većom od 20 mm za 3 sata", upozorava RHMZ na sajtu.PROČITAJTE >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << JOŠ - Ukusnija i od pogače: U selu Ratina kod Kraljeva održana 12. „projada“ (FOTO)RHMZ najavljuje promenu vremena za područje cele zemlje."Naoblačenje i jače zahlađenje sa kišom i pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom, i umerenim i jakim severozapadnim vetrom, koje će sutra uveče i tokom noći zahvatiti severne i zapadne krajeve, u drugom delu noći i u sredu ujutru brzo će se proširiti i na ostale. Na severu i zapadu sutra uveče i tokom noći lokalno se očekuje i oko 20 mm kiše za kratak vremenski period. Od četvrtka jutra će biti hladna, ponegde se očekuje i slab prizemni mraz. Dnevna temperatura u četvrtak i petak malo ispod proseka za ovaj period godine, a od subote postepeno toplije, posebno početkom sledeće sedmice", najavljuje RHMZ.PROČITAJTE JOŠ - Održana 9. "Pogačijada": Domaća pogača je ukras porodice i tradicijePrema prognozi meteorologa, u utorak pretežno sunčano i toplo uz slab zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 8 do 17 stepeni, najviša dnevna od 28 do 32 stepena. Uveče na severu i zapadu naoblačenje i osveženje sa kišom i pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom, i pojačanim severozapadnim vetrom koje će se tokom noći premešati dalje na jugoistok zemlje. Na severu i zapadu se ponegde očekuje količina padaviina veća od 20 mm u periodu do 3 sata.Na snazi će biti narandžasti meteoalarm.U sredu osetno hladnije i vetrovito. Na severu postepeno razvedravanje, a u ostalim predelima ujutru i pre podne ponegde sa kišom i pljuskovima, posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura od 11 do 17 stepeni, najviša dnevna od 18 do 23 stepena.Lokalno moguća pojava grmljavina i udari vetra veći do 17 m/s.U četvrtak promenljivo oblačno i sveže, na jugu zemlje umereno do potpuno oblačno ponegde sa kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i u planinskim predelima i jak. Najniža temperatura od 7 do 11, najviša od 16 do 20 stepeni. U petak ujutru hladno, tokom dana suvo sa dužim sunčanim periodima i sveže, uz slab i umeren, severni vetar. Najniža temperatura od 5 do 10, najviša od 16 do 20 stepeni. Prema prognozi za period od 21. do 25. septembra, ujutru hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Tokom dana pretežno sunčano i toplije, posebno početkom sledeće sedmice.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Alarmi na snazi od utorka, RHMZ upozorava: Obilne kiše, pad temperature, počinje mraz

Izvor: B92, 16.Sep.2019

RHMZ je upozorio da se u utorak uveče i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima očekuje obilna kiša, lokalno s količinom padavina većom od 20 mm za tri sata...Naoblačenje i jače zahlađenje sa kišom i pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom, i umerenim i jakim severozapadnim vetrom, koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.