PRIMLJEN VELIKI BROJ KOVID PACIJENATA  NA LEČENJE: Teška noć u Kliničkom centru Vojvodine

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 10:19

PRIMLJEN VELIKI BROJ KOVID PACIJENATA NA LEČENJE: Teška noć u Kliničkom centru Vojvodine

U KC Vojvodine primljeno 10 odsto više pacijenata nego prethodni dan

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) obeležio je veliki broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Kovid-19 potvrđenom infekcijom, što je za 10 odsto više primljenih pacijenata u odnosu na prethodni dan, saopšteno je jutros iz KCV.

Trenutno, u Kliničkom centru Vojvodine leči se 146 pacijenta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korovna virusa. Od toga, kod osam pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, kaže se u saopštenju.

Napominje se da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih kovid pacijenata, a s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Apelujemo na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru, naveo je Klinički centar Vojvodine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porast broja pacijenata obolelih od koronavirusa u KC Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) obeležio je veliki broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa Kovid-19 potvrđenom infekcijom, što je za 10 odsto više primljenih pacijenata u odnosu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U KCV zbrinuta 154 obolela, porast broja pacijenata u kovid ambulanti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 09:58

U Kliničkom centru Vojvodina trenutno su zbrinuta 154 kovid pacijenta, a na respiratoru je 11 bolesnika, kaže direktor KC Vojvodina Edita Stokić i dodaje da su jedinice intenzivne nege pune...Ona je za TV K1 rekla da je vikend obeležio nagli porast broja pacijenata koji su zatražili pomoć u kovid...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.