PRIJEM KOD NIKOLIĆA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Veliki broj zvanica okupio se u predsedništvu Srbije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIJEM KOD NIKOLIĆA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Veliki broj zvanica okupio se u predsedništvu Srbije (FOTO)

Predsednik Srbije tradicionalno organizuje prijem povodom 15. februara

Premijer Aleksandar Vučić došao je večeras na prijem povodom Dana državnosti koji organizuje predsednik Repuiblike Tomislav Nikolić na Andrićevom vencu.

, Dana državnosti Srbije na kome su se okupile brojne zvanice iz plitičkog, javnog i kulturnog života Srbije, kao i predstavnici diplomartskog kora, verskih zajednica i gosti iz inostranstva.

Među prvima su na prijem stigli bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministar privrede Željko Sertić i direktor policije Vladimir Rebić, bivši direktor EPS-a Aleksandar Obradović, ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang, glumac Goran Sultanović i nekadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović.

Nešto pre 18 sati na prijem je stigao i premijer Aleksandar Vučić.

Nikolić se obratio prisutnima i istakao da je Srbija uvek spremna na dogovor, ali ne na ucene i gotova rešenja. Poručio je i da nema uzmicanja na putu ka EU, čije je osnovne principe Srbija prepoznala u čitanju Sretenjskog ustava, pa dodao: "još samo da i EU prepozna naše principe i poštuje međunarodno pravo".

Ceo govor predsednika Srbije možete pročitati na ovom linku!

Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da su "svi mogli da čuju odličan govor".

- Čuli smo govor predsednika koji priliči ovom svečanom trenutku - rekao je Vučić kratko novinarima pre nego što je napustio zdanje na Andrićevom vencu. Vučić je na prijem došao nešto pre 18 sati i takođe je stao u red da se pozdravi sa predsednikom Nikolićem. Aktuelni premijer i predsednik čestitali su Dan državnosti jedan drugom, uz zagrljaj, a potom su malo i proćaskali.

Među zvanicama su i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ambasador SAD Kajl Skot, ambasador Rusije Aleksdandar Čepurin, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, princeza Jelisaveta Karađorđević, lider SVM Ištvan Pastor, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, kao i lideri Srba sa Kosova Branimir Stojanović, Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.