PRIČA O HEROJU IMA NASTAVAK: Vatrogasac koji je spasio bebu iz požara na Novom Beogradu sada dobija posebnu ulogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 00:30

PRIČA O HEROJU IMA NASTAVAK: Vatrogasac koji je spasio bebu iz požara na Novom Beogradu sada dobija posebnu ulogu

Ima samo 24 godine, a već se našao u situaciji da spase i jednu bebu.

Vatrogasac Stefan Čiča, koji je iz požara na Novom Beogradu spasao Vuka (1), ni manje ni više ovoj bebi postaje kum, saznaju mediji.

Roditelji bebice, koju je vatrogasac evakuisao 18. aprila, pitali su heroja da li pristaje da bude veoma važna uloga u Vukovom životu.

- Naravno da sam pristao. Apsolutno su me dirnuli. Biće mi čast da se okumim sa malim Vukom i njegovom porodicom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - kazao je Stefan Čiča.

Da nije bio vatrogasac, sigurno bi se bavio nekim poslom koji ima veze sa automobilima. Svoj poziv mnogo voli, i ne bi ga menjao ni za šta na svetu. Ostaje veran crvenim kamionima, plavim svetlima i zvuku sirene.

Stefan Čiča, još jedna zvezda među vatrogascima. Iz požara, koji je izbio 18. aprila zgradi u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu, spasao je jednogodišnjeg Vuka, i predao ga bezbednog majci u naručje.

Kroz nekoliko sati, fotografija na kojoj on u naručju drži Vuka, počela je da "gostuje" na svim društvenim mrežama.

Tog 18. aprila zgradi je vladala ogromna količina dima. Ljudi su istrčavali iz stanova, pokušavajući da nađu izlaz.

- Nisu znali o čemu se radi. Na hodniku se ništa nije videlo. Odmah smo počeli da evakuišemo ljude. U tom trenutku velika količina dima se sa 11. sprata penjala ka gornjim spratovima. Ja ne znam na kom sam tačno spratu bio kada sam ugledao majku da drži dete na stepenišnom prostoru - rekao je Stefan i dodao:

- Kolega Bubanja Danilo i ja smo se samo pogledali i ni sekund nije prošao, ja sam uzeo dete i uputio se ka izlazu, a kolega je uzeo majku. Izneo sam bebu napolje, na klupu, na bezbedno - priseća se Stefan trenutaka koje nikada neće zaboraviti, a ni majka malog Vuka.

Inače, Stefan je ranije za medije ispričao da jedva čeka da ponovo vidi Vuka ni ne sluteći da će mu uskoro postati kum.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.