PRIBLIŽILI SE RUSKOJ GRANICI: Su-27 presreo Miraže iznad Crnog mora

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 22:38

PRIBLIŽILI SE RUSKOJ GRANICI: Su-27 presreo "Miraže" iznad Crnog mora

Let ruskog aviona Su-27 odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima

Su-27 presreo je dva francuska lovca "Miraž-200" iznad Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su iznad neutralnih voda Crnog mora vazdušne mete koje su se približavale državnoj granici Rusije.

- U cilju presretanja meta, u vazduh je podignut lovac Su-27. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušne mete, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva lovca-bombardera "Miraž-2000", Ratnog vazduhoplovstva Francuske, nakon čega ih je ispratio iznad voda Crnog mora - navedeno je u saopštenju Centra za upravljanje odbranom Rusije.

Centar je saopštio da se ruski lovac vratio na bazni aerodrom nakon što su se francuski avioni okrenuli od ruske državne granice.

U saopštenju se ističe da se ceo let ruskog aviona Su-27 odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, kao i da narušavanje granice Rusije nije bilo dopušteno.

Danas je drugi Su-27 presreo iznad Baltičkog mora nemački i američki avion.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.