Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 08:32

PREVARANT HTEO POMOĆ DRŽAVE: Kinez priznao da je pokušao da uzme MILIONE DOLARA u ime subvencija za koronu

Kinez Muge Ma za kojeg tužioci kažu da je pokušao da dobije federalnu pomoć od više od 20 miliona dolara za svoje firme, priznao je danas je kriv po dve tačke optužnice

Muge se izjasnio pred saveznim sudom na Menhetnu da je kriv zbog bankarske prevare i teške krađe identiteta, priznajući prevaru za koju vlasti kažu da je izvršio iz svog luksuznog stana na Menhetnu.

Sudija Ričard M. Berman rekao je da je ovo bilo prvo ročište u njegovoj sudnici otkako je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog korona virusa u martu 2020. godine prinudno zaustavljena većina sudskih postupaka.

Muge (37) je zatvoren od maja 2020. zbog bojazni da bi mogao da ode iz zemlje, kada su tužioci saopštili da je podneo molbu u najmanje pet banaka za preko 20 miliona dolara u zajmovima koje garantuje američka država iz Programa zaštite zarada i Programa zajmova protiv ekonomskog sloma.

Programi su bili namenjeni preduzećima koja su oštećena zbog korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.