PRETI NAM MIGRANTSKI TALAS GORI OD 2015. GODINE?! Upozorenje šefa austrijske diplomatije pred sastanak u Beogradu: Potrebne hitne mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2022, 22:48

PRETI NAM MIGRANTSKI TALAS GORI OD 2015. GODINE?! Upozorenje šefa austrijske diplomatije pred sastanak u Beogradu: Potrebne hitne mere

Ministar spoljnih poslova Asutrije Aleksander Šalenberg upozorio je, pred sutrašnji sastanak u Beogradu, da ako se pod hitno ne preduzmu mere, naredni talas migracije može zaseniti onaj iz 2015. godine.

Šalenberg je, uoči sastanka u Beogradu koji će sutra okupiti ministre spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Austrije i Mađarske, kao nastavak nedavnog trilateralnog samita u Budimpešti, ukazao da je migracioni pritisak na spoljne granice masivno povećan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
On je istakao da je dalji migracioni potencijal iz niza trećih država de fakto neograničen.

- U fokusu razgovora biće dalje intenziviranje kriminalističko-policijske saradnje između Mađarske, Srbije i Austrije - najavio je ministar spoljnih poslova Austrije.

Na sastanku u Beogradu biće reči o detaljima i konkretnoj promeni planova za suzbijanje iregularne migracije duž balkanske rute.

U Beču ističu da će biti reči o pojačanoj zaštiti srpske granice prema Severnoj Makedoniji, ali i usaglašavanju viznog režima Srbije.

Od januara do avgusta je u Austriji podneto 56.149 molbi za azil, a udeo Indijaca i Tunišana se značajno povećao, i to za 20 puta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.