PRETI MU 64 GODINE ZATVORA ZBOG NAVODNOG ODAVANJA TAJNI RUSIJI: Američki mornar koji je boravio u Srbiji čeka suđenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 10:52

PRETI MU 64 GODINE ZATVORA ZBOG NAVODNOG ODAVANJA TAJNI RUSIJI: Američki mornar koji je boravio u Srbiji čeka suđenje

Datum suđenja još uvek nije određen

Pripadnik američke Ratne mornarice Čarls Bigs koji je uhapšen pod sumnjom da je predavao vojne tajne strancima, uključujući Rusiji, mogao bi dobiti 64 godine zatvora, pišu ruski mediji. Brigsu, koji se nalazi u zatvoru američke mornarice koji se nalazi u blizini Norfolka (država Virdžinija), preti kazna zatvora od preko 60 godina. On će se u zatvoru nalaziti sve do suđenja, jer, navodno, postoji zabrinutost da bi mornar mogao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se sakrije i opet prekrši zakon.

.

Prošle nedelje je oficir američke Ratne mornarice u Portsmutu uhapšen pod sumnjom da je 2019. godine predao informacije koje sadrže vojnu tajnu Rusiji. Navodno, oficir je znao da informacija može naneti štetu SAD.

Interesantno je da je Brigs tajno putovao i u Srbiju 2018. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.