PRETE KURCU I NJEGOVOM TIMU: Kancelaru stigla razglednica sa brutalnom porukom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021, 09:48

PRETE KURCU I NJEGOVOM TIMU: Kancelaru stigla razglednica sa brutalnom porukom

Iz policije ukazuju da je kritika u demokratiji važna i da treba biti ispoljena, ali da su pretnje krivično delo.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i zaposleni u njegovom kabinetu izloženi su pretnjama smrću.

Nakon zaoštravanja unutrašnjo-političke situacije posle objave da je protiv Kurca pokrenuta istraga zbog navodnih lažnih izjava pred istražnim odborom u vezi sa slučajem "Ibica" sve su učestalije pretnje.

Najnovija pretnja stigla je u obliku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razglednice, na kojoj mu je za sada nepoznato lice zapretilo ubistvom.

Pored pretnji Kurcu, na razglednici su se našle i pretnje protiv saradnika u njegovom kabinetu, kojima se preti "davljenjem".

Takođe, i njegovo iskazivanje solidarnosti sa Izraelom navelo je više ljudi da upute mejlom pretnje Kurcu i njegovom timu, sa porukom "Treba vas ubiti, prijatelji Jevreja".

Nadležne vlasti istražuju svaku pretnju koja stiže u kabinet kancelara i pokušavaju da nađu ko stoji iza njih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.