PRESTIŽNA ŠANGAJSKA LISTA: Ovako je Univerzitet u Beogradu rangiran za 2018. godinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2018, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESTIŽNA ŠANGAJSKA LISTA: Ovako je Univerzitet u Beogradu rangiran za 2018. godinu

U prošloj godini Univerzitet u Beogradu nalazio se između 201. i 300. mesta.

Na Šangajskoj listi najboljih univerziteta sveta za 2018. godinu Univerzitet u Beogradu rangiran je između 301. i 400. mesta, objavljeno je na sajtu organizacije koja se bavi rangiranjem univerziteta.

Pročitajte i:

Šangajska lista koju svake godine objavljuje univerzitet Ciao Tong iz Šangaja jedna je od najuticajnijih lista koja rangira najbolje univerzitete u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetu.

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir između ostalog su broj dobitnika Nobelovih nagrada i Fildsovih medalja koji su pohađali univerzitet ili rade na univerzitetu, broj i kvalitet naučnih radova.

Prvo mesto na listi zauzima Univerzitet Harvard, drugo Stenford a treće Kembridž.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.