PREMINUO POZNATI SRPSKI POLITIČAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 15:22

PREMINUO POZNATI SRPSKI POLITIČAR

Krsta Stanković Njenjulović bio je pesnik, kulturni poslenik i odbornik u negotinskom lokalnom parlamentu.

U Negotinu je posle duge i teške bolesti u 56. godini preminuo Krsta Stanković Njenjulović, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Negotin i odbornik u Skupštini opštine Negotin.

Krsta Stanković Njenjulović, bio je pesnik, kulturni poslenik i odbornik u negotinskom lokalnom parlamentu.

Završio je Poljoprivredni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fakultet u Zemunu, smer agroekonomija i do penzionisanja je radio u Bezbednosno informativnoj agenciji.

Poeziju je pisao na srpskom, vlaškom i rumunskom jeziku i objavio je više zbirku pesama: Foler, Foler II, Foler III, Jedna u nizu, Četiri balade, Potencjalna opasnost, kao i zbirke pesama na vlaškom jeziku Kintjeće đe dragostje.

Krsta Stanković Njenjulović bio je i koautor zbornika Aša a vorbit aj batrinj i zbirke šaljivih priča Elvis alu čobanu.

Zbogom, hrabri prijatelju. Neka ti Gospod podari rajsko naselje. pic.twitter.com/uS1BzCdUXh

— Vuk Jeremić (@jeremic_vuk) January 31, 2023

Bio je član Upravnog odbora i Skupštine KUD "Stevan Mokranjac" u kome je bio i član igračkog ansabla, osnivač negotinskih horova "Vivak", Gradskog horskog ansambla "Mokranjac", Vlaškog hora "Wallachia", kao i predsednik Lovačkog udruženja "Hajduk Veljko" i pasionirani lovac.

Kada je politički život u pitanju, Krsta Stanković Njenjulović bio je predsednik Narodne stranke u Negotinu, kandidat ove stranke za narodnog poslanika na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, član Glavnog odbora Narodne stranke.

Negotinska Narodna stranka je na poslednjim lokalnim izborima osvojila šest odborničkih mandata, a nosilac liste bio je i Krsta Stanković Njenjulović. Narodna stranka izražava najdublje saučešće porodici Stankovića Njenulovića.

- Odlazak Krste Stankovića Njenjulovića, predstavlja veliki gubitak za Narodnu stranku. Stanković Njenjulović je bio posvećen dobrobiti građana Negotina kojima je nesebično pomagao. Krsta Stanković Njenjulović se punim srcem i posvećenošću borio za bolju Srbiju, što je pokazao i kada je bio nosilac liste Narodne stranke na lokalnim izborima u Negotinu, i od te borbe nije odustajao ni kada je teško oboleo – navedeno je na sajtu Narodne stranke.

Krsta Stanković Njenjulović biće sahranjen u sredu, 1. februara u Prahovu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.