PREMINUO NENAD ĆIRIĆ: Komemoracija održana u OŠ Branko Pešić

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2023, 17:03

PREMINUO NENAD ĆIRIĆ: Komemoracija održana u OŠ "Branko Pešić"

U subotu, 4. februara prestalo je da kuca plemenito srce Nenada Ćirića, direktora OŠ ''Branko Pešić'' u Zemunu.

Na komemoraciji u školi održanoj 6. februara o liku i delu Ćirića, koji je prerano otišao s ovog sveta, govorile su njegove kolege, direktori zemunskih škola, saradnici i brojni partneri na projektima, koji su doputovali iz inostranstva da se oproste od poslovnog partnera kojeg su krasile retke vrline za čoveka njegovih godina, a imao ih je tek 43.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Poštu direktoru Ćiriću odali su članovi Veća GO Zemun Ivan Morić i Dragan Matijević, naglasivši da je odlaskom ovog vrsnog pedagoga celokupna zajednica mnogo izgubila.

Uvek nasmejan, spreman da pomogne i podrži svaku ideju na dobrobit dece i obrazovanja, Ćirić je Školu za osnovno obrazovanje odraslih transformisao u prvi resursni centar u Srbiji i učinio je opštepoznatom i u zemlji i regionu.

Ostvarivao je uvek više od saradnje i unosio neizbrisiv pečat svoje plemenite prirode u svaki odnos, čime je ostavio dubok trag u našoj zemunskoj sredini, iako je u nju došao zbog studija matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu iz Bele Palanke i u varoši pod Gardošem zasnovao dom.

Ćirićevo ogromno delo, utkano u istorijat ne samo jedne zemunske škole, već u školstvo varoši kojoj se predavao u potpunosti, ostaće i njegov testament kako naslednici treba da čuvaju i ophode se prema poverenoj zaostavštini: uzdizati je, nadograđivati i ići u korak s vremenom.

Porodici, kolektivu i celoj zajednici odlaskom Nenada Ćirića nanet je nenadoknadiv gubitak.

Slava mu i hvala na svemu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.