PREMIJERKA PRIČALA SA GRUPOM ZA SLOBODU MEDIJA: Sastanak bio dug, težak i pun neslaganja

Izvor: Press, 15.Nov.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJERKA PRIČALA SA GRUPOM ZA SLOBODU MEDIJA: Sastanak bio dug, težak i pun neslaganja

Sastanak premijerke Srbije Ana Brnabić s predstavnicima Grupe za slobodu medija, koju čine novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva, bio je dug i težak, ali je protekao u konstruktivnoj atmosferi, saopštila je danas Vlada Srbije.
Foto: Zorana Jevtić
Predstavnici Grupe za slobodu medija predali su danas premijerki Brnabić zahteve za poboljšanje medijske situacije, medju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kojima su formiranje nove radne gupe za izradu Medijske strategije, rasvetljavanje svih napada na novinare, kao i povlačenje država iz vlasništva u Politici, Večernjim novostima i Dnevniku i prestanak rada agencije Tanjug, ugašene Vladinom odlukom pre dve godine.
Vlada Srbije saopštile je posle da je "sastanak, koji je bio dug i težak i, pored brojnih početnih neslaganja, protekao u konstruktivnoj atmosferi" i da su obe strane pokazale dobru volju da se nastavi započeti dijalog.
Premijerka je obećala da će u narednih desetak dana odgovoriti na zahteve Grupe za slobodu medija, ne prejudicirajući kakvi će odgovori biti, navodi se u saopštenju i dodaje da će se posle današnjeg prvog radnog sastanak nastaviti započeti razgovori sa predstavnicima Grupe za slobodu medija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.