PREMIJERKA NEMA DILEMU: Sasvim mi je jasno da su građani Srbije nepoželjni u Crnoj Gori

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 18:00

PREMIJERKA NEMA DILEMU: Sasvim mi je jasno da su građani Srbije nepoželjni u Crnoj Gori

Rekla je da se ne obazire preterano na to ko u ovom trenutku ne dozvoljava građanima Srbije da uđe u ovu zemlju, ne bih komentarisala razloge Hrvatske i Crne Gore.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da se ne obazire previše na razloge zbog kojih nije otvorena granica CG i Hrvatske za Srbiju.

- Mi smo danas krenuli elektronski upis prvaka - istakla je Brnabić kao veliku vest za Srbiju.

- Hrvatska je otvorila samo prema zemljama EU, možda ne računaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na turiste iz Srbije.

Ističe da se viši fokusira na to da lepote rbije predstavi našim građanima.

Rekla je da ne veruje da će osiguravajuće kuće osiguravati putovanja u inostranstvo.

Istakla je da se putovanjem po Srbiji pomaže domaća ekonomija.

- Ne vidim da postoje bilo kakvi nesporazumi, savršeno mi je jasna poruka Podgorice da su naši građani nepoželjni u Crnoj Gori. Mislim da je ta odluka pogrešna - istakla je Brnabić na pitanje kako komentariše poruke iz Crne Gore i izjave političara, naglasivši da čestita Crnoj Gori na pohvalama mnogih zemalja, ali - ona ih nije videla.

- Verujem da će brzo biti promenjena ta poruka i potpuno drugačija, da će nas pozivati tamo. Ja pozivam građane Srbije da ne idu tamo gde su nepoželjni.

Vučić ima to znanje da kaže u jednoj rečenici, a to je, kako ga je citirala: "Ja ne želim da ulazim u to blato."

Ističe da je za najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i žao joj je što su u poslednje vreme izabrali taj put, kojim se vi u 21. veku bavite formiranjem i osnivanjem crkve, umesto da se bavite digitalizacijom i podrškom sektorima koji mogu zadrže mlade u regionu.

- To je njihovo pravo da rade, naša obaveza je da poštujući evropske vrednosti utičemo na to da prava Srba u Crnoj Gori budu zaštićena. Kao što Mađari, Rumuni i drugi govore sa nama o zaštiti njihovih nacionalnih manjina u Srbiji.

-Ja sam čula da ne činimo dovoljno za Srbe u CG i da radimo protiv vlasti CG. Između te dve krajnosti ne znam kako da odgovorim ni na jednu ni na drugu.

- Do pre donošenja zakona kada su odnosi počeli da se kvare, mi smo zaista imali odlične odnose. Sa premijerom Markovićem nemam nijedan problem - istakla je ona.

Napominje da Srbija ima samo jedan jedini interes - regionalnu stabilnost, jer od toga zavisi bolji život građana Srbije. Zato naša država ni ne uvodi reciprocitet. Političari u regionu ne vide da neke odluke utiču na ekonomiju zarad ponekih političkih poena, smatra ona.

- Ne želimo da učestvujemo u tim igrama, koje su igre prošlosti. Mi idemo u budućnost. Da smo uveli mere reciprociteta uveli bismo zabranu za 28 odsto Srba koji žive u Crnoj Gori, besmisleno. Srbija je otvorena zemlja, mi želimo da ljudi dolaze ovde.

- Mi smo u svakom smmislu umsereni na EU. Punovpravno članstvo će nam doneti mnogo toga dobrog, da krenemo od toga da dobijate neuporedivo više novca.

Kako u EU gledaju na takve odluke?

- I nedostatak reakcije je neka reakcija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Brnabić otkrila i da li će građani imati osiguranje kad odu u inostranstvo: "Sasvim mi je jasno da su građani Srbije nepoželjni u Crnoj Gori"

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da se ne obazire previše na razloge zbog kojih nije otvorena granica CG i Hrvatske za Srbiju Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da se ne obazire previše na razloge zbog kojih nije otvorena granica CG i Hrvatske za Srbiju. "Mi smo danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.