Izvor: Blic, 18.Dec.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJERA ZA ASTRONAUTE "Poslednji džedaji" emitovaće se i na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Širom sveta u toku su premijere poslednjeg nastavka „Ratovi zvezda: Poslednji džedaji“, a ovog puta i astronauti koji borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) imaće prilike da uživaju u svemirskim dogodovštinama i to iz svojih fotelja u niskoj Zemljinoj orbiti, potvrdili su iz američke svemirske agencije NASA i filmske kompanije „Dizni“ za „Invers“.

Film će se prikazati na ISS, saopštila je NASA, ali bez detalja.

-Mogu potvrditi da će posada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moći da gleda film u orbiti. Nemamo još datum. Njima obično šaljemo filmove kao digitalni fajl koji mogu pustiti na laptopu ili standardnom projektoru koji je na orbitalnoj stanici – izjavio je službenik za odnose s javnošću NASA-e Den Huot.

Moguće je da će „Poslednji džedaji“ biti poslati u kapsuli „SpejsX Dregon“ koja u petak ide na ISS.

Zagriženi fanovi na Zemlji kupili su svoje karte za premijeru nedeljama, a neki i mesecima unapred. Iako će milioni ljudi uživati u bioskopima širom sveta, nema boljeg mesta za gledanje „Ratova zvezda“ od svemira, zaključio je „Invers“.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.