PREKO BISERA ORIJENTA HOĆE DA SLOME KINU: Zapadni pečat sve jasniji na ulicama Hong Konga (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREKO BISERA ORIJENTA HOĆE DA SLOME KINU: Zapadni pečat sve jasniji na ulicama Hong Konga (VIDEO)

Nastavljaju se sukobi.

Demonstranti i pripadnici snaga bezbednosti sukobili su se danas u Hong Kongu ispred stanice policije gde se nalaze pritvoreni demonstranti.

Policajci su nosili opremu za razbijanje demonstracija. Prilikom intervencije upotrebljen je suzavac, dok je jedan od policajaca uperio pušku ka demonstrantima, prenosi Bi- Bi-Si.

Ca se passe comme ça à Hong Kong ce soirpic.twitter.com/ZFyn6fPMak

— Xavier D. (@mouarfmouarf1) July >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 30, 2019

Masovni protesti izbili su u Hong Kongu početkom juna dok su vlasti razmatrale usvajanje zakona o izručenju osumnjičenih Pekingu. Pod pritiskom demonstranata, vlada je suspendovala ovaj predlog zakona, ali protesti su nastavljeni.

Kina je od 1997. godine ponovo preuzela kontrolu nad tom bivšom britanskom kolonijom. Ono što baca veliku sumnju na delovanje demonstranata je činjenica da kao svoj simbol koriste kolonijalnu zastavu Hong Konga, kao i gotovo bezuslovna podrška koju dobijaju sa Zapada.

PROJEKAT "PAKLENI PRESRETAČ" Upoznajte MiG 41, NAJBRŽI VOJNI AVION na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.