PREGOVORI MOGU DA POČNU: Hoće li se konačno završiti jedan od najdužih ratova u istoriji?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 15:58

PREGOVORI MOGU DA POČNU: Hoće li se konačno završiti jedan od najdužih ratova u istoriji?!

Napetost je predugo prisutna na tim prostorima

Severna Koreja mogla bi da razmotri učešće na međukorejskom Samitu, ako se postigne da se on održi uz uzajamno uvažavanje, poručila je danas Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog vođe Kim Džong Una.

- Verujem da samo u okolnostima pravičnosti i uzajamnog poštovanja, može doći do nesmetane komunikacije između severa i juga i da se pitanja kao što su sastanci na vrhu između Seula i Pjongjanga onda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogu rešavati - navela je Kim u saopštenju, koje je prema korejskoj novinskoj agenciji KCNA prenosi Rojters.

Ova izjava dolazi samo dan nakon što je Severna Koreja pozvala SAD i Južnu Koreju da odustanu od onoga što je nazvano neprijateljskom politikom i dvostrukim standardima prema Pjongjangu, pre nego što formalno započnu razgovari o okončanju Korejskog rata 1950-53.

Taj sukob je završen primirjem, ali ne i mirovnim ugovorom, a predsednik Južne Koreje Mun Džae-in ponovio je u utorak u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku poziv za formalni prekid ovog rata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.