PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČNO: Priznanje neprihvatljivo ali non-pejper je bolji od Ahtisarijevog plana

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 08:15

PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČNO: Priznanje neprihvatljivo ali non-pejper je bolji od Ahtisarijevog plana

Predsednik Vučić o non-pejperu i Aljbinu Kurtiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju teška i neprihvatljiva stvar priznanje koje se pominje u non pejperu o KiM koji je objavila prištinska Koha, ali da je to papir mnogo bolji od Ahtisarijevog plana i od sveg sto smo do sad dobijali.

Predsednik Vučić kaže da ima i drugih nepihvatljiih stvari kao što je detalj oko Mitrovice.

- To je jedina urbana zona koju Srbi imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i žele da im je oduzmu. Ima i drugih stvari, papir je sastavio neko vrlo kompetentan, ko sve razume. Svakako nam neće biti lako - rekao je Vučić.

Smatra da je taj papir mnogo bolji od Ahitisarijevog plana i od svega što smo do sada dobijali.

- To pokazuje da oni koji govore da nikad ne možete da dobijete bolji papir, nisu u pravu. Samo što nekada dođe, ne kažem da je to sad slučaj, situacija kad više stvarno nema boljeg - ukazao je predsednik i dodao da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević morao da razume - do kada možeš, a od kada više ne.

- To je na državnom rukovodstvu - naglasio je Vučić.

On je ukazao da je problem kako Srbima objasniti da svi imaju pravo na sve, osim Srba.

- Naš zadatak je pametan pristup, očuvanje mira i stabilnosti, da se mnogo više borimo za ekonomske interese nego teritorijalne, ne govorim pritom o Kosovu - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da moramo da razumemo stanje stvari, da ulažemo u veštačku inteligenciju, robotiku, IT sektor, genomske institute i da idemo u budućnost.

Predsednik je ukazao da ako nastavimo da se razvijamo ovim tempom, ovoliko brže od svih u regionu, ništa drugo nam neće biti potrebno.

- Zato ne smemo da dozvolimo da nas iko isprovocira. A ja želim da budem zapamćem ne za dve, nego za 50 godina, kao predsednik koji je izgradio najviše bolnica, kliničkih centara, domova zdravlja, najviše puteva, auto-puteva, pruga, muzeja, pozorišta - rekao je Vučić i naglasio da ne želi da bude upamćen kao neko ko je majkama vraćao decu u kovčezima.

Odgovarajući na konstataciju da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne pokazuje dobru volju za razgovore, Vučić je rekao da će morati da je pokaže i da će biti pod velikim pritiskom, ali je ukazao da Kurti ovim trguje i da hoće da kaže da je mnogo važan.

- Pokazuje svoj odnos prema dijalogu, nepoštovanje prema nama i posrednicima, ali to je na njemu - rekao je Vučić, dodajući da ni najmanje nije fasciniran Kurtijem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.