PREDSEDNIK SRBIJE NASTAVLJA POSETU HRVATSKOJ Vučić u Vrginmostu: U budućnosti ćemo neke stvari promeniti!

Izvor: Press, 13.Feb.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK SRBIJE NASTAVLJA POSETU HRVATSKOJ Vučić u Vrginmostu: U budućnosti ćemo neke stvari promeniti!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović boravi u Hrvatskoj, drugi dan posete posvetiće Srbima koji žive u toj zemlji.
Foto:Kurir.rs
10.46 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Vrginmost, a po dolasku je posetio porodicu Predraga Lapčevića, Predraga i Draganu i njihovo troje dece Aleksandra, Vesnu i Zorana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
 
foto: Twitter Printscreen
 
Predsednik je u Vrginmost doneo i poklone - kompjutere za tamošnju školu "Gvozd".
 
foto: Printscreen/N1
 
"Očekujem da ćemo u budućnosti moći neke stvari da promenimo", kratko je kazao Vučić za N1 pre nego što je ušao u lokalnu školu "Gvozd".
 
Vučića su školarci pozdravili spletom srpskih igara, a on im je obećao da će im poslati narodnu nošnju.
 
foto: Printscreen/N1
 
10.12 - Na vratima sale u kojoj će predsednik Vučić razgovarati sa meštanima, srpsku delegaciju čekaju Anja (10) i Stefan (12).
 
foto: Kurir
 
Njih dvoje će predsednika Srbije dočekati kako tradicija nalaže - u srpskoj nošnji, pogačom i solju za dobrodošlicu.
 
10.00 - U Vrginmostu, gde živi oko 3.000 stanovnika od kojih je čak 70 odsto Srba, od ranog jutra je sve spremno za dolazak srpskog predsednika.
 
foto: Kurir
 
Veliki broj okupljenih meštana izložiće Vučiću svakodnevne probleme sa kojima se Srbi u Hrvatskoj suočavaju.
 
09.45 - Duž cele deonice koju predsednik Srbije treba da prođe od glavnog grada Hrvatske do Vrginmosta, velike su mere bezbednosti.
 
09.37 - Predsednik opštine Gvozd Branko Jovičić istakao je takođe da su problemi zapošljavanja i loše infrastrukture glavne prepreke sa kojima se nose Srbi u Hrvatskoj.
 
foto: Printscreen
 
"Najveći deo je staračko stanovništvo, što situaciju čini još težom, ali i u takvim uslovima moramo funkcionisati", dodao je Jovičić.
 
foto: Kurir
 
09.28 - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je, uoči dolaska predsednika Vučića, istakao da Srbi u Hrvatskoj žive veoma teško i da se suočavaju sa velikim brojem problema, pre svega problemom zapošljavanja, a kao primer naveo je da su u Vrginmostu od 60 policajaca samo dvojica Srbi.
 
foto: Printscreen
 
"Drugi problem je pitanje upotrebe maternjeg jezika i otetog poljoprivrednog zemljišta", podsetio je Linta.
 
foto: Printscreen
 
Vrginmost je 1996. godine preimenovan u Gvozd i mesto je u kome su Srbi teško stradali tokom Drugog svetskog rata, ali i u akciji "Oluja", a danas u toj i opštini Topusko živi oko 700 srpskih porodica.
 
foto: Kurir
 
Po povratku u Zagreb Vučić će razgovarati sa Srbima na trećoj Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća kojoj će prisustvovati većnici iz više opštinskih, gradskih i županijskih veća Srba iz cele Hrvatske, uz predstavnike svih drugih srpskih organizacija.
 
foto: Marina Lopičić
 
Posetu Hrvatskoj srpski predsednik počeo je juče pre podne susretom sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, a tokom dana razgovarao je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i predsednikom Sabora Goranom Jandrokovićem.
 
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Press...






Povezane vesti

REAKCIJE IZ HRVATSKE NA POSETU Vučić "odradio dobar PR", Kolinda kao "preplašena studentkinja"

Izvor: Blic, 13.Feb.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje je dominantna tema u hrvatskoj javnosti, analizama dominiraju emocije, a tek retki pozivaju na procene dometa njegove posete kad se slegnu utisci, a po Vučićevom odlasku iz Zagreba...Slaven Letica, hrvatski publicista, sociolog, poznat kao jedan od najkontroverznijih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.