PREDSEDNIČKO UPOZORENJE Zbog čega će danas svaki Amerikanac dobiti UZNEMIRAVAJUĆI SMS od Trampa?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2018, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PREDSEDNIČKO UPOZORENJE" Zbog čega će danas svaki Amerikanac dobiti UZNEMIRAVAJUĆI SMS od Trampa?!

Poruke iz sistema WEA počeće da se šalju u 14:18

Skoro svi korisnici mobilnih telefona u SAD dobiće danas SMS poruku u isto vreme, koja će biti označena kao "Predsedničko upozorenje".

Američka savezna agencija za upravljanje vandrednim situacijama (FEMA), u kordinaciji sa Federalnom komisijom za komunikacije (FCC), u sredu 3. oktobra sprovešće širom zemlje test za proveru sistema "hitnih upozorenja" (EAS) i "bežičnih hitnih upozorenja" (WEA).

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , po istočno vremenskoj zoni, dok će EAS biti poslate u 14:20 sati.

Test je prvobitno planiran za četvrtak, 20. septembra, ali je odložen zbog uragana Florens.

Ovo će biti prvi WEA test na nivou države na nivou predsednika. Poruka će testirati sistem koji omogućava predsedniku Donaldu Trampu, kao i budućim predsednicima, da pošalju vanredne poruke širom zemlje.

To će biti četvrti EAS test na nivou države. VEA test približno će slati poruke u vremenu od 30 minuta, počev od 14:18 časova. Tokom ovog perioda, VEA kompatibilni mobilni telefoni koji su uključeni, i u dometu aktivne "ćelijske kule" i čiji bežični provajder učestvuje u VEA, trebalo bi da budu sposobni da prime poruku.

Neki mobilni telefoni neće dobiti test poruku, a mobilni telefoni bi trebalo da dobiju poruku samo jednom. Poruka se ne može odbiti.

- Ovo je test nacionalnog bežičnog sistema za hitne slučajeve. Nijedna akcija nije potrebna - glasiće "Predsedničko upozorenje" koje će dobiti korisnici u sredu.

VEA se koristi da upozori javnost o opasnom vremenu, o nestaloj deci i drugim kritičnim situacijama putem upozorenja na mobilnim telefonima.

Test će omogućiti FEMA da "proceni operativnu spremnost infrastrukture za distribuciju nacionalne poruke kako bi utvrdila da li su potrebna poboljšanja"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.