PRAVI NAČIN DA SE KOMBINUJE KORISNO I ZABAVNO Za 3.000 dolara lovcima omogućeno da ubijaju DIVLJE SVINJE iz helikoptera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2023, 08:59

"PRAVI NAČIN DA SE KOMBINUJE KORISNO I ZABAVNO" Za 3.000 dolara lovcima omogućeno da ubijaju DIVLJE SVINJE iz helikoptera!

Kako kažu, preterano su se namnožile

Kompanija Helibejkon u teksaškom gradu Brajanu nudi zainteresovanim lovcima da po ceni od 3.000 dolara provedu dva sata u helikopteru i ubijaju divlje svinje, koje su se, kažu, preterano namnožile, iz svih mogućih vatrenih oružja. Jedan od lovaca, student Mičel Birket smatra da je ovo pravi način da se "kombinuje korisno i zabavno," prenosi Rojters.

Divlje svinje su u SAD dovezene pre nekoliko stotina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godina i spadaju među invazivne vrste koje mogu da načine veliku štetu zemljoradnicima, a osim toga uništavaju biljke i kopaju zemlju. Životinje koje mogu da imaju i preko 181 kilograma u Teksasu nemaju prirodne neprijatelje osim puma i aligatora, a njih jednostavno nema dovoljno da bi regulisali populaciju divljih svinja.

Prema proceni Teksaškog odeljenja za parkove i faunu, u SAD je u 2016. godini bilo oko 6,9 miliona divljih svinja, a od toga je 2,6 miliona primeraka ovih životinja živelo u Teksasu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.