POZVALA ME JE POLICIJA, REKAO SAM IM ZA SLOVO V Matejev otac otkrio nove detalje - neće da čuje za Plenkovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2022, 21:14

"POZVALA ME JE POLICIJA, REKAO SAM IM ZA SLOVO V" Matejev otac otkrio nove detalje - neće da čuje za Plenkovića

Nova izjava Nenada Periša

- Policija me u petak nazvala i tražila da im potvrdim da li je Matej imao bele ili plave patike. Imao je bele koje su sa strane imale plavo slovo V. Ja sam im prosledio fotografiju patika kakve je imao i Matej, jer ja imam iste takve. On je nosio broj 44/45 u zavisnoti od modela, a ja nosim broj veće. Pitali su me to zato što su tokom potrage našli plave patike - ispričao je u subotu prepodne Nenad Periš.

To je jedan od pokazatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da policija proverava svaki mogući trag i predmet u potrazi za nestalim Splićaninom, ali u subotu je bilo vidljivo da je intenzitet potrage smanjen iako plovila policije i žandarmerije i dalje patroliraju delom kod ušća Save u Dunav, ali policajci pretražuju i obalu.

- Ja sam i u subotu bio na mestu potrage i uverio sam se da i dalje tragaju za Matejom. Ja ih ne pitam pojedinosti, pa ih tako nisam pitao ni gde i kad su našli te plave patike, kao ni za pertlu patika koja je nađena. Što se tiče pikavca, mogu samo reći da Matej nije bio pušač - rekao je Nenad Periš.

Međutim, ako je na pikavcu uzet trag DNK, policija koja sada ima sekvencioniran DNK Nenada Periša može ustanoviti poklapa li se taj trag sa Matejevim.

I dok svi iz društva sa kojima je Matej bio u Beogradu ne žele da kontaktiraju sa medijima, saznaje se da su dvojica od šestorice mladića koji su bili u Beogradu sa Matejom braća Miro i Vinko Bokšić. Miro Bokšić ostavio je i svoj broj za kontakt, ali ne odgovara na pozive, dok se Vinko Bokšiće takođe ne javlja.

Nedaleko od stana gde živi u Zagrebu Matej je parkirao svoj Audi A4 pre nego što su unajmili kombi i krenuli za Beograd. Pre povratka sreli su se s Matejevim ocem, s njima je policija u Beogradu obavila razgovore i poligrafski ih testirala i zaključila da nema nikakva razloga da im ne dozvoli povratak u Hrvatsku.

S obzirom na to da je i premijer Andrej Plenković izjavio da poznaje oca Mateja, i da od trenutka kada je saznao za nestanak njegovog sina prati što se preduzima tokom potrage, Nenada Periša su novinari Indexa pitali da li je lično kontaktirao s premijerom Plenkovićem: "Ne, nismo se čuli, mislim da za tako nešto nema ni potrebe. Ja sam uveren da policija u Srbiji preduzima sve da se Matej pronađe, zahvalan sam im na svemu što čine. Ja u te političke polemike ne želim ulaziti."

Ono što je ključno i na šta zasad nema odgovora je šta se dogodilo i zašto je Matej napustio Gotik 30. decembra u 1.20 i društvo s kojim je bio te noći. Nije poneo ni jaknu što ukazuje na to da se nameravao vratiti u klub. Poslednja ga je snimila kamera restorana "Sava Nova" na šetnici uz Savu i to samo delimično jer prvenstveno snima perimetar terase. Na temelju ostalih snimaka nadzornih kamera i po baznim stanicama mobilnih telefona rekonstruirano je njegovo kretanje.

Ali, ostaje misterija tih 17 sati od trenutka izlaska Mateja iz "Gotika" do trenutka kad njegovi prijatelji dolaze u policiju i prijavljuju njegov nestanak. Dotada je Mateja na mobilni više puta zvao otac, a na dan nestanka s Matejom je razmenio devet poruka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.