POVRATAK NA POSAO USRED PANDEMIJE: Kako se ponašati u kancelariji?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 20:27

POVRATAK NA POSAO USRED PANDEMIJE: Kako se ponašati u kancelariji?

Pravila ponašanja za vreme korone, kad se vratite u kancelariju

Mesecima nakon što je koronavirus obavio ceo svet, brojne zemlje počele su predstavljati planove povratka u normalu, a jedan od njih je i siguran povratak radnika u kancelarije.

S obzirom da se SARS-CoV-2 prenosi bliskim kontaktom, donosimo nekoliko smernica kojih bi se trebalo pridržavati  pri povratku u kancelarije nakon višemesečnog rada od kuće.

Udaljite se od kolega najmanje dva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << metra u slučaju da kišete ili kašljete.

Ne delite posuđe, šoljice za kafu, olovke ili rokovnike s kolegama u kancelariji.

Ne dolazite u kontakt s drugim ljudima. To uključuje rukovanje, zagrljaje i druge uobičajene oblike fizičkog kontakta s kolegama.

Poslovne sastanke održavajte s manjim brojem ljudi u prostorima gde je moguće držati distancu od dva metra ili praktikujte video konferencije.

Koronavirus se može zadržati na gotovo svakoj površini, od plastike, drveta, metala, odeće i slično. Kada respiratorne kapljice osobe koja je pozitivna na virus dostignu do ovih površina, zaraza se može preneti na drugu osobu koja dodirne kontaminirane površine. Stoga je dezinfekcija radnog prostora od primarne važnosti.

Nemojte dodirivati vaše lice prilikom boravka u kancelariji. Pokušajte nositi masku koja će vas podsećati na potrebu izbegavanja kontakta vaših ruku i lica.

Često perite i dezinfikujte ruke. Na ovaj način umanjujete rizik od zaraze u slučaju da nesvesno dodirujete vaše lice.

Pokrijte lice prilikom kašljanja i kijanja. Nošenje platnene maske sprečava rasipanje respiratornih kapljica po radnoj površini. Izbegavajte stalnu kupovinu medicinskih zaštitnih maski s obzirom da su preko potrebne zdravstvenim radnicima.

Promenite odeću i dezinfikujte obuću kada dođete kući. Nakon što završite s presvlačenjem i skidanjem obuće, odmah operite i dezinfkujte ruke kako biste ostali sigurni u vašoj kući.

Treba podsetiti i na potrebu stalnog provetravanja kancelarija kako bi se izbeglo eventualno zadržavanje virusa u vazduhu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.