Izvor: Mondo, 12.Avg.2019, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENO: Kamera za mobilni od 108 MPx je realnost!

Mislili ste da preterujemo, kad smo najavili da ćemo na telefonima uskoro imati kamere od 100 i kusur megapiksela - pogledajte sad ovu vest i obratite pažnju na to koje dve kompanije sarađuju!

Izgleda da je među najvećim proizvođačima mobilnih telefona broj piksela postao isto što i savitljivi ekran - malo kome je jasno čemu sve to vodi, ali u trci mora da se učestvuje.

Samsung je svakako potkovan da udovolji trendovima (a usput i zaradi), kako srednje, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i više klase. Početkom maja, južnokorejski gigant najavio je foto senzor od 64 megapiksela (Bright GW1), a sad je u saradnji sa Xiaomi-jem proizveo ISOCELL Bright HMX od 108 megapiksela, veličine 1/1,3 inča.

Opremljeni ovom novotarijom, budući telefoni moći će da beleže 6K video snimak (rezolucija 6.016 × 3.384 piksela) u 30 frejmova po sekundi. Što se fotografisanja tiče, novi senzor će se po svoj prilici koristiti u uslovima slabijeg osvetljenja, grupišući četiri piksela u jedan (Tetracell). Ovom metodom, smanjuje se rezolucija (27 megapiksela), ali su fotografije kvalitetnije i bolje osvetljene.

Pročitajte i ovo: Smena na vrhu, NOVA NAJBOLJA smartfon kamera na svetu

Ni Samsung ni Xiaomi (možda Mi Mix 4) nisu objavili koji modeli će u svojim specifikacijama navesti novi senzor. Proizvodnja počinje krajem avgusta, tako da je moguće da se ova (za sada) najveća armija piksela, upregne do kraja godine, objavio je SK.

Poređenja radi, novi senzor je čak 125 procenata veći, nego 48 MPx ISOCELL Bright GW1 senzor. Novi senzor kamere imaće i Smart-ISO, koji omogućava pametniji izbor automatskih podešavanja za kvalitetnije fotografisanje i snimanje video zapisa.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.