POTRESNE PORUKE RODITELJA KOJI TRAGAJU ZA SVOJOM DECOM! Jurić: Nora, Biljana i Barbara ne smeju biti NEVIDLJIVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 18:04

POTRESNE PORUKE RODITELJA KOJI TRAGAJU ZA SVOJOM DECOM! Jurić: Nora, Biljana i Barbara ne smeju biti NEVIDLJIVE

Jurić je stao uz roditelje koji traže svoju decu.

U Srbiji je prošle godine prijavljen nestanak 1.486 dece, ali tačan podatak o tome koliko je dece pronađeno i vraćeno još se traži, kaže za  Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

- Nijedno dete koje nestane nije sigurno i mora se ozbiljno pristupiti svakom nestanku. Zbog toga molim i apelujem na državu da predupredi slučajeve poput Monikinog i Tijaninog i uvede "Amber alert" - poručuje Jurić povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Međunarodnog dana nestale dece.

Razlozi nestanka dece su različiti. U Fondaciji kažu da se nestanak uglavnom povezuje s otmicom, ali najčešće dete samoinicijativno pobegne od kuće ili ustanove. Dešava se i da jedan od roditelja otme dete, a najopasnije je kada to učine nepoznate osobe. Nažalost, o mnogim nestancima fondacija nema informacije, a samo mali broj nestanka dece dospe u javnost i to zahvaljujući angažovanju roditelja.

Fondacija "Tijana Jurić", koja je osnovala i vodi registar nestalih u Srbiji, skrenula je pažnju na devojčice iz Srbije koje se još vode kao nestale. Sa porukom da nestali ne smeju biti nevidljivi omogućili su da u okviru registra svako dobronameran ostavi poruku maloj Nori, Biljani i Barbari. Možda ih baš vaša poruka vrati kući, a reči podrške budu značajne i uvere ih da nisu zaboravljene.

Jurić je stao uz roditelje koji traže svoju decu, a među njima je i Miroslava Babić iz Subotice.

- Norice, mama se bori za tebe, svi te čekaju i ujko, baka, deka, Nađa... Ti si moje sunce, moja ljubav, mamino sve, život moj, voli te tvoja mama - glasi njena poruka ćerki Eleonori Arežina (9).

Majka ne zna ništa o svom detetu tri godine, ni da li je Nora živa. Mada su okolnosti nestanka drugačije u odnosu na druge slučajeve u Srbiji, Miroslava deli tešku sudbinu svih roditelja i bliskih osoba dece koja se vode kao nestala.

Nad svim roditeljima nestale dece nadvijen je isti oblak nemoći, beskrajne tuge i bola, ali i ogromne ljubavi i nade da će ih ponovo zagrliti. A nadu da su njihova deca živa i vredna ljubavi i pažnje svojih najbližih treba da gajimo svi, kao jedan, kao društvo i da zajedno radimo na tome da nijedna devojčica i dečak iz registra nestalih ne budu zaboravljeni.

Fondaciji "Tijana Jurić", koju je osnovao Igor Jurić nakon što je oteta, a zatim ubijena njegova ćerka Tijana (15), i koja je za šest godina učinila mnogo za bezbednost dece u zemlji, poruku svojoj nestaloj ćerki poverila je i Biljanina majka Vesna Đorić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.