POTRAGA ZA VOĐOM BRAZILSKE KRIMINALNE ORGANIZACIJE: Slao velike pošiljke kokaina u Evropu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2020, 00:54

POTRAGA ZA VOĐOM BRAZILSKE KRIMINALNE ORGANIZACIJE: Slao velike pošiljke kokaina u Evropu (FOTO)

Sudija Vrhovnog suda odobrio je zahtev kojim je Masedo pušten na slobodu

Policija u Sao Paulu organizovala je potragu za navodnim vođom jedne od najvećih kriminalnih organizacija u Brazilu, koji se nalazi u bekstvu. On je prethodnog dana pušten iz zatvora po sudskom nalogu, koji je opozvan nekoliko sati kasnije.

Andre Oliveira Masedo, navodni vođa kriminalne grupe PCC, bio je u zatvoru od septembra 2019. godine, kada je uhapšen pod optužbama da je organizovao slanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << velikih pošiljki kokaina u Evropu.

👉 URGENTE | O presidente do Supremo Tribunal Federal, Luiz Fux, suspende a decisão liminar que determinou a soltura do traficante André Oliveira Macedo, conhecido como André do Rap. #BandJornalismo pic.twitter.com/KewTmzRTCc

— Band Jornalismo (@BandJornalismo) October 10, 2020

Sudija Vrhovnog suda u Brazilu odobrio je zahtev kojim je Masedo pušten na slobodu. Zahtev je odobren zbog prekoračenja roka za suđenje u zakonski predviđenom roku. Nekoliko sati kasnije predsednik Vrhovnog suda opozvao je ovu odluku i naredio hitni povratak Maseda u zatvor.

PCC je jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija u Brazilu, s međunarodnim uticajem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.