POTONUO BROD U KARIPSKOM MORU: Najnoviji kobni brodolom, ima mrtvih

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 00:39

POTONUO BROD U KARIPSKOM MORU: Najnoviji kobni brodolom, ima mrtvih

Guvernerka Delta Amakura Lizeta Ernandez navela je u izjavi kasno u subotu da je brod isplovio iz sela La Orkueta 23. aprila.

 Najmanje dvoje Venecuelanaca poginulo je kada je potonuo brodić kojim su putovali iz istočne države Delta Amakuro u susedni Trinidad i Tobago, dok je u incidentu spaseno sedam ljudi.

Ovo je najnoviji kobni brodolom Venecuelanaca koji su pokušali da dođu do karipske države, u kojoj živi najmanje 40.000 Venecuelanaca koji su izbegli zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekonomske krize u svojoj zemlji.

Mnogi putuju u prepunim, oronulim čamcima, sa ograničenim zalihama goriva, navodi Rojters.

#24Abr

ÚLTIMA HORA 🚨

Al menos 4 muertos, 20 personas desaparecidas y 5 rescatados en bote que zarpó este jueves 22 de abril de La Horqueta en Delta Amacuro vía Trinidad y Tobago.

Pescadores de la zona fueron los que rescataron a los náufrago

Vía @milmanrique @ImpactoVE 📌 pic.twitter.com/VbpvD62RVt

— ImpactoVenezuela (@ImpactoVE) April 24, 2021

Žrtve su bili muškarac i žena čija imena nisu poznata, rekla je Ernandez.

Prema navodima lokalnih medija koji se pozivaju na informacije preživelih, na brodu se nalazilo 24 ljudi.

Više desetina tela pronađeno je u decembru kod obale istočne države Sukre, dok su 2019. godine najmanje dva broda koja su krenula iz Venecuele za Trinidad i Tobago nestala na moru, navodi Rojters.

Više od pet miliona Venecuelanaca emigriralo je poslednjih godina dok je ekonomija nekadašnje prosperitetne južnoameričke države propadala, dodaje britanska agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.