POSLODAVAC IZ PAKLA! Brutalno kršenje ZAKONA! PONIZIO svoje radnike, naterao ih da trče GOLI ULICOM! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLODAVAC IZ PAKLA! Brutalno kršenje ZAKONA! PONIZIO svoje radnike, naterao ih da trče GOLI ULICOM! (VIDEO)

Je l' moguće da se ovo dešava u 21. veku?

Građani kineskog grada Jiangmen prisustvovali su bizarnoj sceni kada je 30 polugolih muškaraca, zaposlenih na odeljenju prodaje jedne kineske teretane, protrčalo po ulici. Oni su kažnjeni zato što nisu ostvarili očekivanu zaradu.

- Rado prihvatam ovu kaznu koju mi je nametnula firma za koju radim - rekao je jedan od muškaraca, voditelj teretane.

- Žensko osoblje teretane nije bilo prisiljeno na ovaj sramotni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hod. One su morale da rade sklekove. Mislim da je to dobar izazov za nas - smatraju neki od njih.

No, ne slažu se svi s tom praksom. Pogotovo ne neki od bivših zaposlenih ove teretane. Jedan od njih je rekao kako su im šefovi skidali sa plate ukoliko ne bi ostvarili ciljeve, kao i kad bi zakasnili na posao.

Prema članu 88. kineskog Zakona o radu, poslodavci ne smeju da se služe takvim merama. No, izgleda da ih to ne sprečava u javnom ponižavanju radnika koje ide od puzanja po ulicama do jedenja crva.

Ovaj poslednji primer zabeležen je 2016. godine kad je poslodavac iz Hanžonga prisilio zaposlene da jedu žive crve nakon što nisu ostvarili zacrtane ciljeve. Iste godine je poslodavac službenike banke izveo na pozornicu i udarao ih po zadnjicama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.