POSLEDNJI POZDRAV HRVATSKOJ! Ozloglašena ulica u Kotežu zauvek otišla u zaborav: Postavljena nova tabla!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 15:52

POSLEDNJI POZDRAV HRVATSKOJ! Ozloglašena ulica u Kotežu zauvek otišla u zaborav: Postavljena nova tabla!

Ovaj predlog je usvojen na inicijativu građana naseljenog mesta Kotež koji stanuju u toj ulici

Danas su u ulici Glinskih žrtava 1941. godine postavljene table sa imenom ulice.

- Jednom zauvek skinute su table sa natpisom "Hrvatska ulica" - napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Versić na svom Fejsbuk profilu.

Данас су у улици Глинских жртава 1941. године постављене табле са именом улице. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Једном заувек скинуте су табле са натписом “Хрватска улица”.

Posted by Горан Весић on Tuesday, 27 October 2020

Skupština grada Beograda donela je 28.09.2020. na sednici odluku da se Hrvatska ulica na opštini Palilula preimenuje u ulicu Glinskih žrtava 1941. godine.

.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izrazio je veliko zadovoljstvo što je Skupština grada prihvatila inicijativu građana da se Hrvatska ulica u Kotežu primenjuje u Ulicu glinskih žrtava 1941. godine.

Zločin u Glini, kada su ljudi zaklani u crkvi, jedan je od najstrašnijih u Drugom svetskom ratu, kao i da su hrvatske vlasti spomen-dom, koji je posle rata izgrađen na kosturnici, preimenovale u Hrvatski dom.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.