POSLEDICE BI MOGLE BITI POGUBNE ZA RUSIJU Bajden imao i jednu oštru poruku za Putina, otkrio šta mu neće oprostiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 20:54

"POSLEDICE BI MOGLE BITI POGUBNE ZA RUSIJU" Bajden imao i jednu oštru poruku za Putina, otkrio šta mu neće oprostiti

Dva lidera su danas održala sastanak u Ženevi

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je danas da je na sastanku s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uradio ono što je planirao, da veruje da će se Putin pridrzavati njegovih upozorenja, te da misli da je novi hladni rat ono što ruski predsednik najmanje priželjkuje u ovom trenutku.

Kako prenosi Gardijan, Bajden je rekao i da je tokom sastanka postignuto mnogo dogovora, da je on pokrenuo pitanje ljudskih prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uključujući i tretman koji ima ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni.

Dvojica lidera su takođe radila na pitanju odnosa sa Iranom i razgovarali su o povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

Kada je reč o Ukrajini, Bajden je izjavio da je njegova administracija nepokolebljiva po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta te zemlje.

- Uradio sam ono što sam planirao - poručio je Bajden.

Džozef Bajden takođe je rekao da njegov ruski kolega zna da će biti posledica ukoliko se nastavi mešanje u američki izborni sistem ili u slučaju novih sajber-napada na SAD.

- On zna da će biti posledica. Zna da ću ja preduzeti akciju - rekao je Bajden i zapitao se kako bi svet gledao na SAD kada bi se direktno mešale u izbore u drugim zemljama na očigled svih, prenosi Si-En-En.

- Šta bismo mi bili da se tako mešamo (u izbore). Takvo ponašanje degradira poziciju zemlje koja po svaku cenu pokušava da održi svoju poziciju globalne super sile - ocenio je Bajden.

Američki predsednik se dotakao i pitanja oko ruskog opozicionara Navaljnog.

Džozef Bajden izjavio je da ako ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni premine, posledice biti pogubne za Rusiju.

- Šta mislite o čemu se radi kada (Putin) kaže da nije reč o povređivanju Navaljnog i sve ono što kaže da bi racionalizovao tretman Navaljnog, a zatim on (Navaljni) premine u zatvoru? - zapitao se Bajden.

Rekao sam mu da i dalje imam problem sa predsednikom Sirije zbog kršenja međunarodnih normi, odnosno ugovora o hemijskom oružju, istakao je predsednik SAD, preneo je Si-En-En.

- Radi se o poverenju. Reč je o njihovoj sposobnosti da utiču na druge nacije na pozitivan način - dodao je Bajden.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.