Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020, 10:27

KONSTITUISANA NARODNA SKUPŠTINA! Novi poslanici POLOŽILI ZAKLETVU, potvrđeni mandati (FOTO/VIDEO)

Ispred Skupštine i u Pionirskom parku nalazi se nekoliko desetina policajaca.

U Skupštini Srbije potvrđeni su mandati novih narodnih poslanika čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta, a poslanici su nakon verifikacije mandata položiti zakletvu.

Podsetimo, ispred Skupštine okupljeni su i demonstranti, a policija je na licu mesta i dežura.

Predsedavajuća je rekla da će o nastavljku zasedanja poslanici biti obevešteni.

Nakon pauze, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastavljen je rad Skupštine Srbije. Predsedavajuća je konstatovala da je svih 250 uverenja u saglasnosti sa izveštajem RIK-a čime je potvrđne mandat poslanicima.

Zakletva koju su položili poslanici glasi:

- Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!

Nakon što je izabrana verifikaciona komisija određena je pauza od 60 minuta. Potom će biti potvrđeni mandati poslanika.

Kako je predsedavajuća napomenula, sednici prisustvuje 190 poslanika i poštuju se sve epidemiološke mere.

Nakon što je izabrana verifikaciona komisija određena je pauza od 60 minuta. Potom će biti potvrđeni mandati poslanika.

Za članove verifikacione komisije predloženi su posalnici: Aleksandar Marković, Uglješa Marković i Aleksandra Čamagić.

Predsedavajuća je rekla da su na dnevnom redu: potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika parlamenta, izbor potpredsednika, imenovanje genralnog sekretara i izbor člana radnog tela.

Intoniranjem himne počela je sednica Skupštine Srbije na čijem dnevnom redu je verifikacija mandata poslanika.

Poslanici su dolazeći u Skupštinu poštovali sve epidemiološke mere.

Na ulazu u Skupštinu svima se merila temperatura, a za sve su obavezne maske i rukavice.

Konstitutivnom sednicom predsedava poslanica Socijalističke partije Srbije Smilja Tišma.

Sednica se održava u velikoj sali Doma Narodne skupštine, a zbog situacije sa korona virusom biće preduzete sve neophodne mere, pa će tako poslanici, ali i predstavnici medija biti u obavezi da nose maske i rukavice, dok će poslanici imati pregrade od pleksiglasa.

Najviše poslanika, 188, imaće lista "Alekandar Vučić - Za našu decu", 32 poslanika će imati Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, SPAS će imati 11 poslanika, dok će Savez vojvodjanskih Madjara imati 9 poslanika.

Na dnevnom redu je, osim potvrđivanja mandata, i izbor skupštinskog rukovodstva, odnosno izbor predsednika Narodne skupštine, potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara parlamenta i formiranje radnih tela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KONSTITUISANA NARODNA SKUPŠTINA! Novi poslanici POLOŽILI ZAKLETVU, potvrđeni mandati

Izvor: 025info.rs, 03.Avg.2020

Ispred Skupštine i u Pionirskom parku nalazi se nekoliko desetina policajaca. U Skupštini Srbije potvrđeni su mandati novih narodnih poslanika čime je zvanično konstituisan novi saziv parlamenta, a poslanici su nakon verifikacije mandata položiti zakletvu. Podsetimo, ispred Skupštine...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.