POSLANICI HDZ NAPUSTILI SEDNICU: U BiH usvojena Rezolucija o poštovanju žrtava ustaškog režima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 20:13

POSLANICI HDZ NAPUSTILI SEDNICU: U BiH usvojena Rezolucija o poštovanju žrtava ustaškog režima

Predstavnički dom parlamenta BiH usvojio je Rezoluciju o poštovanju žrtava ustaškog režima, koju su predložili poslanici kluba "Naša stranka - Nezavisni blok".

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH doneo je danas Rezoluciju o poštovanju žrtava ustaškog režima, a nakon što su poslanici HDZ BH napustili sednicu, jer nije prihvaćen njihov amandman da se dokument odnosi na žrtve svih totalitarnih režima u Evropi.

Poslanici su podržali svih 10 amandmana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predlagača, ali ne i amandman HDZ-a da se rezolucija odnosi na žrtve svih totalitarnih režima u Evropi, kao ni amandmane SNSD-a i Srpskog kluba.

Predlagači usvojene rezolucije su poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka.

Usvojen je amandman Dragana Mektića koji se odnosi na jasenovačku građu, ali se ne navode detalji iz tog amandmana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.