PORODILJA IZ PRIJEPOLJA POZITIVNA NA KORONU: Majka upućena na lečenje u Užice, beba u stabilnom stanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020, 09:27

PORODILJA IZ PRIJEPOLJA POZITIVNA NA KORONU: Majka upućena na lečenje u Užice, beba u stabilnom stanju

U Opštu bolnicu u Prijepolju stiglo je sanitetsko vozilo kupljeno sredstvima zavičajaca koji žive u Nemačkoj a koji su ipak želeli da ostanu anonimni.

Broj pacijenata u prijepoljskoj bolnici u izvesnom je padu, najviše zahvaljujući odgovornosti sugrađana koji se pridržavaju mera zaštite. U izolacionoj jedinici trenutno  je 14 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus, a oni su dalje poslati na dalje lečenje u u užičku kovid bolnicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Među ovih šest pacijenata je i porodilja kojoj je nakon carskog reza dijagnostifikovana upala pluća. Novorodjena beba za sada dobro i da se čekaju rezultati testova - izjavio je dr Zoran Drobnjak direktor bolnice u Prijepolju.

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen.

- Svi respiratori su na raspolaganju, što znači da je zdravstvena situacija za sada pod kontrolom. Rezultati testova brže stižu pa smo i sa te strane zadovoljni. Ono što trenutno najviše iscrpljuje zdravstveni sistem je nedostatak medicinskih radnika. Na bolovanju je desetak ljudi koji su pozitivni na kovid 19 i snalazimo se tako što kadar sa odeljenja koja su manje zauzeta raspoređujemo kao ispomoć - kaže dr Drobnjak.

On je istakao da je rad medicinskog osoblja otežan i zbog visokih temperatura pa iz bolnice apeluju na gradjane da imaju razumevanja i da se na preglede javljaju samo ako je to neophodno.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle carskog reza ženi iz Prijepolja utvrđena UPALA PLUĆA, upućena u Užice: Beba je stabilno

Izvor: Blic, 03.Avg.2020

Broj pacijenata obolelih od korona virusa u bolnici u Prijepolju u izvesnom je padu, najviše zahvaljujući odgovornosti sugrađana koji se pridržavaju mera zaštite. U izolacionoj jedinici trenutno je 146 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus, među kojima i jedna porodilja. Oni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.