POREĐALI TELA MRTVIH ISPRED FABRIKE: Veliki protest ispred HEMIJSKOG POSTROJENJA iz kog je curio smrtonosni gas

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 18:33

POREĐALI TELA MRTVIH ISPRED FABRIKE: Veliki protest ispred HEMIJSKOG POSTROJENJA iz kog je curio smrtonosni gas

Meštani traže hapšenje rukovodstva kompanije

Stanovnici indijskog sela Visakapatnam postavili su tela tri osobe preminule usled curenja smrtnosnog gasa ispred fabrike LG Polimers u kojoj se incident dogodio i zahtevali da se postrojenje zatvori, a njeno rukovodstvo uhapsi.

Seljani su postavili tela tri žrtve smrtnonosnog gasa ispred kapije fabrike kad su je policijski zvaničnici posetili radi istrage. Neki učesnici protesta pokušali su da provale u zgradu zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čega je policija morala da interveniše i blokira ulaz.

- Hoćemo pravdu - uzvikivali su meštani i zahtevali da se fabrika trajno zatvori, a njeno rukovodstvo uhapsi.

Rukovodeći kadar fabrike izvinio se svima onima koji su pogođeni incidentom i izjavio da će njima i njihovim porodicama pružiti svu potrebnu podršku. Kompanija sarađuje sa vlastima u Indiji kako bi utvrdila uzrok nesreće, rečeno je iz LG Polimers.

Kako Rojters prenosi, preliminarni rezultati istrage ukazuju na to da je uzrok incidenta curenje gasa stirena. Nesreća se dogodila 7. maja, a tom prilikom najmanje 11 osoba je preminulo, dok je oko 800 ljudi hospitalizovano zbog trovanja.

U bolnicama se i dalje nalazi nekoliko stotina ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.