PORAZ MILOGORACA! Ustavni sud OBORIO ODLUKU o slanju Medojevića u zatvor

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORAZ MILOGORACA! Ustavni sud OBORIO ODLUKU o slanju Medojevića u zatvor

Ustavni sud Crne Gore obustavio je izvršenje rešenja Višeg suda, kojim je poslaniku DF i lideru PzP Nebojši Medojeviću određeno dvomesečno stavljanje u zatvor.

Reč je o drugoj odluci Višeg suda o stavljanju u zatvor Medojevića, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih izjava, da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

- Nalaže se da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odmah po dobijanju ovog rešenja, bez odlaganja obustavi izvršenje prinudne mere zatvaranja N.M. po rešenjima iz stava I ove izreke - navodi se u odluci Ustavnog suda.

Podsetimo, Ustavni sud Crne Gore je ranije privremeno obustavio rešenje Apelacionog i Višeg suda o stavljanju u zatvor poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Tada je Ustavni sud pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti odredbi Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), kojim je propisana i mogućnost zatvaranja svedoka koji odbija da svedoči.

U današnjoj odluci Ustavnog suda se navodi da se rešenje Višeg suda obustavlja do donošenja konačne odluke u predmetu o oceni ustavnosti.

Medojević je bio uhapšen po odluci Višeg suda, jer je odbio da saopšti ko mu je kazao da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra, kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao „Carine“.

Medojević je u Spužu proveo 13 dana, odakle je nakon štrajka glađu prebačen u Kliničko bolnički centar Podgorice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.