PONOVO ZVECKA ORUŽJEM! Bakir Izetbegović uputio pretnje Srbiji: Stižu PUŠKE, HAUBICE, da ne budemo LAK PLEN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO ZVECKA ORUŽJEM! Bakir Izetbegović uputio pretnje Srbiji: Stižu PUŠKE, HAUBICE, da ne budemo LAK PLEN!

Odlazeći član Predsedništva BiH Izetbegović na godišnjici osnivanja Sedme muslimanske brigade održao je govor u kom je uputio pretnje Srbima i Hrvatima

Odlazeći predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, prema navodima, ponovo preti novim ratom Srbiji i Republici Srpskoj.

Naime, Izetbegović je poručio da se BiH mora naoružavati ili će biti lagan plen za udružene Srbe i Hrvate, koji troše veliki novac za vojnu opremu.

- Ovih dana svedočim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom raujedinjavanju Bošnjaka. Siromašni susedi, Srbija i Hrvatska, troše veliki novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj, a mi u svemu moramo držati balans. Ukoliko budemo slabi, ako procene da smo slabi, bićemo im lagan plen... - kazao je Izetbegović u Zenici na obeležavanju 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimanske brigade.

Prema njegovim rečima, Sarajevo je na pravom putu u vezi sa naoružavanjem.

- Ovih dana završavmo pušku, uskoro ćemo krenuti sa haubicama i dronovima, radimo sve vrste municije, višecevne bacače...Kad sam kazao da ćemo jačati namensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože, odmah su se zabrinuli u Beogradu. Brine ih što hoćemo da se branimo... - istakao je Izetbegović.

Komentarišući novu Izetbegovićevu provokaciju, bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević ocenjuje da je današnja BiH samo deo poražene politike Alije Izetbegovića.

- U ratu su osuđeni za zločine, a u miru su konačno i potpuno poraženi i od naraoda iza kojeg se kriju, a koji su doveli u bezizlazan položaj. Bošnjaci su odbacili tu politiku i Izetbegovići odlaze u prošlost i na smetilište društvenih i političkih odnosa. Tu im je i mesto, sa tim njihovim oružjem i politikama koje su obeležili zločini prema svim narodima u BiH - zaključuje Galijašević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.