PONOVO SVOJATAJU SRPSKOG NAUČNIKA: Najveća skulptura Nikoli Tesli postavljena u Hrvatskoj (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 22:42

PONOVO SVOJATAJU SRPSKOG NAUČNIKA: Najveća skulptura Nikoli Tesli postavljena u Hrvatskoj (FOTO/VIDEO)

Skulptura je visoka 12,5, široka 4,5 metra i teška gotovo 4 tone

Najveća skulptura na svetu posvećena Nikoli Tesli svečano je otkrivena u Varaždinu.

Reč je o skulpturi "Tesla Pauerlajn" varaždinskog umetnika Nikole Vudraga konstruisanoj 2017. godine za izložbu "Tesla mind from the future" u Zagrebu, u obliku modela za visoki dalekovod, prenosi "Novi list".

, a osim u Zagrebu, bila je izložena u Budimpešti i u Berlinu, a odsad će biti trajno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postavljena ispred varaždinskog Tehnološkog parka.

The 12.5-meter-high metal sculpture of Nikola Tesla, created in the shape of an overhead power line, was unveiled at the Technology Park in #Croatia on Tuesday. Tesla was well known for developing the alternating current power system. pic.twitter.com/hSyLRHFzny

— CGTN Global Business (@CGTNGlobalBiz) April 22, 2021

​Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok istakao je da je to jedina skulptura Nikole Tesle koja iz svoje pojave upućuje na suštinu njegovog dela, simbolički spomenik koji na najbolji način prikazuje veličinu Teslinog dela, prenosi "Biz lajf".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Hrvatskoj je postavljena najveća skulptura Nikole Tesle na svetu, a ljudi ne mogu da veruju šta gledaju

Izvor: Blic, 24.Apr.2021, 11:37

Neobična skulptura, proglašena za najveću na svetu posvećena Nikoli Tesli, visoka je 12 i po metara i teška oko četiri tone, otkrivena je pre nekoliko dana u Varaždinu u Hrvatskoj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.