PONOVO RAMPA ZA SRBIJU: Crna Gora otvara granice za nove zemlje, ali ne i za našu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 16:58

PONOVO RAMPA ZA SRBIJU: Crna Gora otvara granice za nove zemlje, ali ne i za našu

Sraman potez vlasti.

Crna Gora će zadržati kriterijum za otvaranje granica do 25 aktivnih slučajeva na 100 hiljada stanovnika, a Srbija još nije na listi tih zemalja, rekao je danas Milutin Simović, potpredsednik crnogorske Vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

On je danas u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića, rekao da je primarni interes očuvanje života i zdravlja građana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Danas će biti sednica NKT-a, dobili smo preporuke IJZ, zadržavamo kriterijum do 25 aktivnih slučajeva na 100 hiljada stanovnika - kazao je Simović.

On je rekao da je već dobio tabelu država koje pripadaju toj grupi, dodajući da su one brojne, prenose mediji.

- Nažalost, u toj grupi još nema Srbije. Kažem nažalost, verujući i nadajući se da će brzo doći, zato što je to odnos države prema prijateljskoj i susednoj državi, i zato što je to i ekonomska potreba Crne Gore - istakao je Simović.

On je poručio da je "sve ovo prolazno", a da će neraskidive veze sa Srbijom ostati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.