Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO POŽARI U HRVATSKOJ Gori na više mesta, u gašenju učestvuju kanaderi (VIDEO)

Na području Dalmacije danas je izbilo više požara u čijem gašenju učestvuju vatrogasci i kanaderi.

Između Zatona i Rasline kod Šibenika danas nešto pre 15.30 časova planuo je požar, koji gase i vazduhoplovne snage, saznaje Hina Županijskom centru 112.

"Nekoliko minuta pre 15.30 sati dobili smo dojavu o požaru između Zatona i Rasline. Gori šuma i nisko raslinje, a na terenu su 34 vatrogasca sa 12 vozila, a požar gase i tri kanadera", naveli su u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U Županijskom centru 112 dodaju da kuće zasad nisu ugrožene, te da nemaju informaciju o zahvaćenoj površini.

Kanaderi i ertraktori pomažu u gasenju požara

U gašenju požara u Hrvatskoj kod Uvale Divna u blizini Trpnja na poluostrvu Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koristio se i ertraktor, dok su na požarištu u Škabrnji kod Zadra delovala dva kanadera, prenosi Hina.

Dva ertraktora pokušala su da se probiju do požarišta Duboke Jasle kod Ćelavca na Velebitu, ali zbog udara vetra i jakih turbulencija nisu bile u mogućnosti da deluju na tom požarištu.

Iz Zemunika su na najnovije požarište Zaton-Rasline kod Šibenika upućena tri kanadera, a istodovremeno, buknuo je požar i na Svilaji (Pribude) u Splitsko-dalmatinskoj županiji gde je poleteo jedan kanader, piše Hina.

Od početka ovogodišnje protivpožarne sezone u Hrvatskoj vazdušne snage delovale su u gašenju 200 požara, podseća Hina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gori po Dalmaciji, kanaderi bez odmora

Izvor: Mondo, 12.Avg.2017

Na području Dalmacije danas je izbilo više požara u čijem gašenju učestvuju vatrogasci i kanaderi...Kod Šibenika gori između Zatona i Rasline. Vatra je zahvatila šumu i nisko rastinje. Požar je izbio oko 15.30 časova...Gasilo se 200 požara..Od početka ovogodišnje protivpožarne sezone,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.