PONIŽAVAJUĆA PRESUDA! Ležali mrtvi na SUNCU skoro 40 dana! Skandalozna kazna zbog ZLOČINA NAD Srbima 1992. godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PONIŽAVAJUĆA PRESUDA!" Ležali mrtvi na SUNCU skoro 40 dana! Skandalozna kazna zbog ZLOČINA NAD Srbima 1992. godine!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao sramnu i ponižavajuću današnju presudu Apelacionog veća Suda BiH, kojom su na svega 33 godine zatvora osuđena četvoricu pripadnika bivše Armije BiH, zbog stravičnog zločina nad srpskim civilima u selu Kukavice kod Rogatice 27. avgusta 1992. godine.

Linta je saopštio da su ostali pripadnici bivše Armije BiH, koji su učestvovali u ovom zločinu, i dalje su na slobodi i ocenio da je navedena presuda jedan u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nizu dokaza da je Sud BiH antisrpski i politički motivisan.

Cilj suda nije da srpske žrtve ostvare pravdu i da krivci za ratne zločine nad Srbima budu adekvatno kažnjeni, već da se opravda lažna i besmislena teza o Srbima kao agresorima i zločicnima i Bošnjacima kao oslobodiocima i žrtvama, kaže se u saopštenju.

Linta podseća da su pripadnici tzv. Armije BiH 27. avgusta 1992. godine napali kolonu srpskih civila u kojoj je bilo oko 1.000 staraca, žena i dece na traktorima i putničkim vozilima, koja se kretala iz Goražda prema Rogatici.

U tom zločinačkom napadu na kolonu nemoćnih i nenaoružanih srpskih civila ubijeno je 25 Srba, dok je 80 ranjeno. Napad je bio dobro pripremljen, a cilj je bio da se uništi u što većoj meri srpsko stanovništvo iz Goražda.

Leševi ubijenih Srba ležali su na putu skoro 40 dana na letnjem suncu,  što najbolje govori o karakteru tzv Armije BiH i međunarodnih organizacija koji su svakodnevno prolazili ovim putem, naveo je Linta.

Konačno, grupa Srba iz Goražda je, uz veliki rizik, došla do mesta zločina i pokupila poluraspadnuta tela.

Pratite nas na našem instagramu Srbijadanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.