POMPEO U DUBROVNIKU: SAD će biti više diplomatski uključene na Balkanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 20:53

POMPEO U DUBROVNIKU: "SAD će biti više diplomatski uključene na Balkanu"

Pomenuo je razgovore Beograda i Prištine

Američki državni sekretar Majk Pomepo izjavio je danas da će Sjedinjene Države biti više diplomatski uključene na Balkanu.

On je u tom kontekstu pomenuo ono što je urađeno kada su u pitanju Beograd i Priština.

- Ima još mnogo da se uradi. To je proces, ali napravili smo dobar prvi korak. Nastavićemo da se angažujemo na ozbiljan način - rekao je Pompeo u Dubrovniku odgovarajući na novinarsko pitanje o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potpisivanju ekonomskog sporazuma u Vašingtonu kao i o situaciji u regionu.

On je dodao da će SAD nastaviti da se angažuju na Balkanu, navodi se u saopštenju Stejt departmenta sa konferencije za novinare koju je Pompeo održao u Dubrovniku posle sastanka sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.