POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA INSTITUT DEDINJE 2! Vučić: Gradimo još jedan biser u lancu medicinskih objekata (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA INSTITUT "DEDINJE 2"! Vučić: Gradimo još jedan biser u lancu medicinskih objekata (FOTO/VIDEO)

Danas su počeli radovi na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2", a događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je položio kamen temeljac za novi medicinski centar.

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" je svetski priznat i srpski brend, rekao je napočetku obraćanja direktor Instituta Milovan Bojić.

- Napravili smo tim lekara kao Zvezda 1991. godine, postali magnet za privlačenje stranih pacijenata, i na vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslali zahtev za izgradnju novog bloka. Nekada smo imali manje razumevanja grada i države. Nije bilo ni kancelarije za javna ulaganja, država je bila sterilna - rekao je Bojić.

- Ja sam danas najsrećniji čovek na svetu, a radost ima smisla samo ako je sa nekim deliš. Delim je sa porodicom, sa pacijentima, sa svima vama - rekao je Bojić i dodao da će zamoliti zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da pomogne izgradnji garaže u budućem Institutu.

Vučić je na početku obraćanja rekao da je veoma srećan što se nalazi na ovom mestu.

- Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo uradili u prethodnih 40 i 50 godina. Od Kliničkog centra u Nišu i Beogradu, do toga da ćemo izgraditi najmodernije Kliničke centre u Kragujevcu, Novom Sadu, ali i obnoviti sve zdravstvene ustanove - rekao je Vučić.

On je upozorio da ćemo u budućnosti imati manje ljudi i da Institut mora najbolje da radi, ukoliko želi da privlači strane pacijente.

- Sada su redovi u Institutu puni, ali za tri, četiri godine, neće biti - rekao je predsednik.

- Ovo će biti velelepan objekat od velikog značaja za Srbiju, narod zna da ćemo kada nešto krenemo da gradimo to i završiti. Posebno mi je drago što radimo sa Razvojnom bankom Saveta Evrope - rekao je Vučić i dodao da je to jedna od najboljih banki i sa kojima je država sarađivala.

Predsednik je naveo da Srbija danas nema dugova i da svoje obaveze izmiruje, i poručio lekarima da će ove godine imati veće plate.

- Najveći rast plata i penzija biće u zdravstu - naveo je Vučić.

- Danas nema dugova, Srbija sve podmiruje i svi hoće da rade sa njom jer znaju da neće da duguje novac. Ni Dedinje neće dugovati i obezbedićemo veće plate ranicima u zdravstvu - kaže predsednik. Podseća da su mnogi hteli da grade KC i bolnice, ali nisu mogli jer nisu uredili svoje javne finansije. Danas je, kaže, situacija u Srbiji dobra, sve je više novca za ulaganja, a postoji i suficit četvrtu godinu zaredom. Veliki problemi se, kaže, rešavaju teškim zahvatima. Dedinje 2 će, ističe, moći da računa na proširenje kapaciteta, broj operacionih zahvata biće uvećan za 50 odsto, liste čekanja će nestati, a zbrinjavanje akutnih infarkta biće na najvišem svetskom nivou.

Kaže da je na dr Bojiću velika odgovornost prema građanima, a da je na državi da se obezbedi veće plate.

- Nadam se da će što manje građana imati potrebu za vašim uslugama, molim da radovi ne kasne i za dve godine prisustvovaćemo otvaranju Dedinja 2, još jednom biseru u lancu medicinskih i zdravstvenih objekata koje smo izgradili na ponos svih nas i generacija koje dolaze - kaže predsednik.

Posle 25 godina čekanja, danas će biti početa izgradnja "Dedinja 2" - druge faze Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" što će za godinu i po dana kada bude završena omogućiti još bolje rezultate rada ove svetski poznate zdravstvene ustanove.

Za izgradnju je obezbeđeno 27,4 miliona evra, a posle izgradnje novog objekta koji će biti na površini od 14.000 metara kvadratnih, krenuće se u rekonstrukciju postojeće klinike "Dedinje 1".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija u vrhu u Evropi i svetu po oboljevanju od kardiovaskularnih bolesti"

Izvor: B92, 18.Jun.2019

Posle 25 godina čekanja, danas će biti početa izgradnja "Dedinja 2" - druge faze Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" što će za godinu i po kada bude završena omogućiti još bolje rezultate rada ove svetski poznate zdravstvene ustanove, izjavio je direktor "Dedinja" Milovan Bojić.

Nastavak na B92...

Bolnica Dedinje 2 od izuzetne važnosti za Srbiju za čitav region

Izvor: Beta Video, 18.Jun.2019

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je podsetio da je ideja od izgradnji instituta ``Dedinje 2`` nastala još sredinom 90-ih godina i da se radi o objektu od izuzetne važnosti, ne samo za Srbiju već i za čitav region. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.