POLOVINA AMERIKANACA ZNA KO JE NA ČELU STEJT DEPARTMENTA: Anketa pokazala i koliko poznaju međunarodne odnose

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 15:08

POLOVINA AMERIKANACA ZNA KO JE NA ČELU STEJT DEPARTMENTA: Anketa pokazala i koliko poznaju međunarodne odnose

Nešto više od polovine Amerikanaca zna da je Entoni Blinken trenutno na čelu američkog Stejt departmenta, pokazala je anketa vašingtonskog istraživačkog centra Pew.

Ispitanici su odgovarajući na pitanje ko je aktuelni državni sekretar SAD, mogli da izaberu jedan od četiri odgovora. Tačnu opciju je odabralo 51% učesnika, 34% je reklo da nisu sigurni da mogu tačno da odgovore. Neki učesnici smatraju da odeljenje predvode bivši državni sekretari Majk >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pompeo (8 odsto) ili Hilari Klinton (2 odsto).

PEW RESEARCH: What Do Americans Know About International Affairs?https://t.co/OuV8sF7gHv pic.twitter.com/dikFD2VLj0

— Just Opinion Polls (@DataReportsOnly) May 25, 2022

Anketa je bila posvećena temi međunarodne politike, a od učesnika je zatraženo da odgovore na ukupno 12 pitanja. Rezultati su pokazali da je 79% Amerikanaca na fotografiji prepoznalo severnokorejskog lidera Kim Džong Una. Samo 41% ispitanika zna kako izgleda zastava Indije, a samo 48% je odgovorilo da je glavni grad Avganistana Kabul. Simbol evra je tačno identifikovalo 67% učesnika, 65% ispitanika zna da je Boris Džonson premijer Velike Britanije.

Studija je sprovedena među 3.581 odraslim Amerikancem od 21. marta do 27. marta 2022. godine. Statistička greška ankete je 2,3 procentna poena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.