POKUŠAVA DA IZBEGNE DOŽIVOTNU ROBIJU: Malčanski berberin smislio PODMUKLI PLAN za suđenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 22:37

POKUŠAVA DA IZBEGNE DOŽIVOTNU ROBIJU: "Malčanski berberin" smislio PODMUKLI PLAN za suđenje

Jovanović je juče na pripremnom ročištu u Višem sudu u Nišu do detalja opisivao šta je radio nesrećnoj devojčici.

Ninoslav Jovanović (47), zvani Malčanski Berberin, koji je u decembru oteo i danima zlostavljao malu Moniku K. (13), pokušao je juče u sudu da se izvuče na ludilo kako bi izbegao robiju.

On je priznao stravičan zločin, ali je tvrdio da nije bio svestan svojih postupaka. Međutim, rezultati psihijatrijskog veštačenja demantovali su to, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je utvrđeno da je dobro znao šta radi kad je oteo devojčicu i zverski se iživljavao nad njom.

Zbog zaštite interesa maloletnog deteta suđenje je bilo zatvoreno za javnost, pa su o onome što se dešavalo iza vrata sudnice pričali Monikini roditelji Robert i Aleksandra K.

- Jovanović je potvrdio sve što je tužilac kazao. Nije se čak nešto posebno ni pravdao. Međutim, sada traži neku novu dokumentaciju sa psihijatrijskog veštačenja, jer tvrdi da nije bio uračunljiv. Na drugoj strani, svojim ponašanjem pokazao je da izuzetno dobro zna šta radi. Normalno se ponašao i čak je kazao da je svestan posledica koje je izazvao - objasnio je otac devojčice, i dodao da se Malčanski Berberin nije izvinio zbog onoga što je učinio njegovoj porodici.

Majka devojčice je kazala da je Jovanović u sudnici izbegavao da ih pogleda.

- Čekala sam da nam se pogledi sretnu, htela sam da ga pitam zašto je to učinio mojoj devojčici, ali on je gledao svuda osim u nas. Priznao je sve što je uradio, ali se pravdao da nije bio svestan, tražio je da svedoče njegovi doktori. Neka bude po njegovom, to je njegovo pravo, neka saslušaju i doktore... Neka ga sud kazni po pravdi i zakonu - rekla je ona.

Pripremno ročište je trebalo da bude okončano 29. maja, ali je odloženo za 16. jun zbog navodnog kršenja njegovog zakonskog prava.

Tražio je izuzeće tužioca, otkazao je punomoćje braniocu po službenoj dužnosti i zahtevao da mu se dostavi izveštaj lekara neuropsihijatara koji su ga veštačili u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Jovanović je stravičan zločin počinio 20. decembra, kada je oteo malu Moniku u Brzom brodu. Nakon devetodnevne agonije, devojčica je pronađena u kući u selu Pasjači, ali je manijak tada uspeo da pobegne policiji. Uhapšen je tek 5. januara na groblju u rodnom selu Malči, nakon neviđene potere u kojoj je učestvovalo skoro 1.000 policajaca, vojnika i civila. Od tada je u pritvoru.

On je inače već proveo 22 godine u zatvoru zbog silovanja dveju devojčica, koje je tokom torture i šišao, što ga seksualno uzbuđuje, zbog čega je i dobio nadimak Malčanski Berberin. Sada mu preti doživotna robija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.