POKS: Srbija da sledi primer Kraljevine Švedske u borbi protiv korupcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKS: Srbija da sledi primer Kraljevine Švedske u borbi protiv korupcije

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predlaže Vladi Srbije da se ugleda na Kraljevinu Švedsku koja će od 24. marta 2023. godine potpuno ukinuti plaćanja gotovinom, koju će zameniti platne kartice.

Na ovaj način, ova kraljevina će potpuno iskoreniti korupciju, jer će papirni novac biti izbačen iz upotrebe, a svaka transakcija putem kartice političara i državnih službenika će biti podložna proveri o poreklu imovine.

"Postepenim izbacivanjem gotovog novca >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz upotrebe i njegovim ukidanjem od 2025. godine, Srbija bi anulirala korupciju koja je veliko zlo našeg društva. Ovaj izazov imaju i druge zemlje, ali u manjem obimu od nas, a kraljevine Švedska, Norveška i Danska su rešile da potpuno iskorene korupciju na ovaj način. Njihov primer treba da sledi i Srbija i da odmah započne sa pripremama koje su već  uvele ove najnaprednije kraljevine u Evropi. U prvi mah ne očekujem podršku političara ni vlasti, ni opozicije za ovaj predlog, jer im to nije u interesu, ali očekujem veliku podršku građana koji žele da se korupcija zaustavi", izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.