POKS: Država da reši status ratnih veterana iz devedesetih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2021, 15:12

POKS: Država da reši status ratnih veterana iz devedesetih

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zatražio je danas da Vlada Srbije mora da reši pitanje statusa svih ratnih vojnih veterana u ratovima devedesetih na način na koji to dolikuje.

"Danas je godišnjica početka napada na karaulu Košare koju su junački branili heroji ove zemlje - vojnici Srbije", naveli su iz POKS-a.

Tim povodom POKS navodi da nastavlja inicijativu da se srpskim junacima, koji su u ratovima otadžbinu branili dajući život ili su ostali invalidi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << država oduži dostojno, kao i njihovim porodicama.

"Njima je potrebno obezbediti adekvatne penzije, umanjenje radnog staža za uslov za penziju za vreme provedeno na ratištu, status prioritetnih pacijenata u zdravstevnim ustanovama, kao i vaučere za banje i druga odmarališta i lečilišta u vlasništvu države", navodi POKS.

Član Predsedništva POKS-a Ljubinko Đurković, komandant odbrane Košara, ocenjuje da radno sposobnim ratnim veteranima treba dati prednost pri zapošljavanju, a njihovoj deci prednost u dodeli stipendija i boravka u studentskim domovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.