PODZEMNO BLAGO KOŠTALO IH ŽIVOTA: Podignuta optužnica za ubistvo braće Jeličić iz Futoga

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 21:55

PODZEMNO BLAGO KOŠTALO IH ŽIVOTA: Podignuta optužnica za ubistvo braće Jeličić iz Futoga

Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Dejana Erića (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.

Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata Nebojše Erića (37), Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovom sudu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv Dejana.

Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u potesu sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Erići su se tog jutra sreli u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe. Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču.

- Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće, a onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, a Nebojša u drugog - navodi izvor iz istrage, dodajući da je Dejan u policiji hteo da zaštiti brata, pa je rekao da je on pucao u obojicu.

- Međutim, nalazom "parafinske rukavice" pronađene su barutne čestice i kod njega, što je bilo dovoljno za podizanje optužnice.

I posle šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga, od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na "zlatne gljive".

Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji, zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

Tartufi ili kako ih još zovu "podzemno blago" mogu se naći na mnogo lokacija u Srbiji. Crni tartufi se prodaju od 50 do 150 evra po kilogramu, dok su beli mnogo skuplji i oni mogu da dostignu cenu i do nekoliko hiljada evra. Uglavnom rastu po šumama, u neposrednoj blizini reka, a kapitalni primerci mogu se naći na Fruškoj gori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.